Politica si administratie

Hunedoara Nouă – Hunedoara prosperă şi respectată

Judeţul Hunedoara are viitor, se poate dezvolta, îşi poate recâştiga demnitatea, iar oamenii pot avea din nou speranţă. Aici, la ei ACASĂ. Iar acest lucru poate fi realizat doar cu ajutorul unei echipe puternice şi dăruite, formată din oameni cu experienţă, care au demonstrat că vor şi că pot. Poate fi realizat de noi, de Alianţa PNL – UDMR – PNŢCD, cu sprijinul USR – PLUS şi FDGR. Proiectul cu care venim în faţa dumneavoastră – ”Hune­doara prosperă şi respectată” – nu este o simplă promisiune, este o platformă – pro­gram prin care judeţul îşi va recâştiga sta­tutul de motor economic naţional.
Am avut parte în ultimii 4 ani de cea mai proastă guvernare locală din ultimii 30 de ani. Sub conducerea PSD, judeţul Hunedoara a ajuns pe locul 35 din 42 ca nivel de trai şi, probabil, pe ultimul loc din Transilvania. Un mandat ratat de PSD în fruntea Consiliului Judeţean, un mandat în care nu au fost capabili să ducă la bun sfârşit nicio investiţie importantă, nu au avut nicio viziune de dezvoltare a judeţului nostru. Astăzi suntem, din păcate, pe locul I la migraţie în Regiunea Vest, suntem judeţul cu cea mai dez­nă­dăjduită populaţie din provincia istorică Transilvania.
Dar noi, Alianţa PNL – UDMR – PNŢCD, cu sprijinul USR – PLUS şi FDGR putem să schimbăm aceste lucruri. Venim cu o echipă foarte puternică, formată din oameni cu multă experienţă, cu multă dăruire, care pot şi îşi doresc să mişte lucrurile. Şi, mai ales, venim cu proiecte viabile prin care judeţul Hunedoara va redeveni prosper şi respectat.
Astfel, vom elabora prima strategie pro­fe­sionistă de dezvoltare macro-economică bazată pe analiza pieţei muncii, ca stadiu actual şi perspectivă, dar vom crea şi un grup de lucru Guvern – Consiliu Judeţean – Uni­versităţi – Investitori, tocmai pentru sprijinirea şi dezvoltarea mediului de afaceri.
De asemenea, vrem să implementăm şi să dezvoltăm un Concept Business pliat pe nevoile şi specificul judeţului Hunedoara. Ple­căm de la modelul de bune practici im­plementat la Deva, municipiul care a atras peste 100 milioane de euro investiţii şi ne-am propus să purtăm o corespondenţă per­manentă cu mediul de afaceri. Cei care îşi doresc să investească aici, în judeţul Hune­doara, vor avea un spriin permanent în Consiliul Judeţean Hunedoara, vor beneficia de suport, reprezentare şi promovare. În plus, antreprenorii vor putea beneficia de consultanţă gratuită din partea noastră, a administraţiei publice judeţene.
Judeţul Hunedoara are un potenţial eco­nomic extraordinar care trebuie doar pus în valoare. Sunt fonduri europene cu care ne pu­tem dezvolta, fonduri europene care, sub conducerea PSD, nu au fost atrase. În aceas­tă perioadă, în care alţii se pregătesc te­meinic pentru exerciţiul financiar 2021-2027, social – democraţii din fruntea Con­siliului Judeţean Hunedoara înregistrează de­ficienţe majore în implementarea proiec­te­lor finanţate în actualul exerciţiu finan­ciar. Acest lucru îl vom schimba. Ţinta noastră de absorbţie a fondurilor euro­pene este de 90% în anul 2024, comparativ cu 1% cât este la ora actuală.
Pentru reuşita acestui con­cept, ”Hunedoara prosperă”, am decis să aderăm la Alianţa Vestului, alături de cele mai dezvoltate judeţe din România: Cluj-Timiş-Arad-Bihor.
Hunedoara trebuie să fie prosperă, dar şi RESPECTATĂ. Judeţul trebuie să îşi recâştige statutul de motor economic naţional, aşa cum a fost odinioară.
Avem o serie de obiective turistice na­turale şi istorice, astfel că Hune­doara poate şi trebuie să devină o destinaţie turistică de excelenţă.
Avem nevoie de ordine, si­guranţă şi viaţă sănătoasă pentru hunedoreni, concepte care trebuie implementate, iar hunedorenii au nevoie de educaţie de înaltă calitate, precum şi de locuri de mun­că bine plătite.
Şi asta aici, la ei acasă. Iar noi, Alianţa PNL – UDMR – PNŢCD, cu spri­jinul USR – PLUS şi FDGR le vom reda locuitorilor judeţului MÂNDRIA DE A FI HUNEDORENI!

Adrian Nicolae David,
prim-vicepreşedinte PNL Hunedoara

 

Comandat de PNL –Filiala Hunedoara
CMF – 21200012
Executat deMEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura