Hunedoara nouă – „Hunedoara educată”

2 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Judeţul Hunedoara are nevoie de schim­bare, are nevoie de implicare administrativă şi politică. Noi, echipa Alianţei PNL – UDMR – PNŢCD pentru Consiliul Judeţean Hunedoara, venim în faţa dumneavoastră cu o strategie profesionistă de dezvoltare macro-eco­no­mică a judeţului. Vă aducem în atenţie un pro­iect în 9 puncte, un proiect pentru HUNEDOARA NOUĂ, pe care ne dorim să o construim împreună!

Vă prezentăm astăzi proiectul nostru pen­tru ”Hunedoara educată”, un proiect pentru copiii noştri, pentru viitorul judeţului. Ştim cum să facem acest lucru, avem experienţa necesară, avem pârghiile şi, mai ales, avem voinţă!
Judeţul Hunedoara va deveni primul judeţ din România fără şcoli cu toalete în curte. Copiii şi nepoţii noştri trebuie să înveţe, să fie educaţi în condiţii decente, să aibă parte de tot confortul educaţional. Iar în acest sens, am gândit proiectul ”Primul ghiozdan pentru copiii din clasa pregătitoare”, oferit gratuit de Consiliul Judeţean Hunedoara. În şcolile din judeţ vor fi amenajate dulăpioare individuale, pentru fiecare elev, astfel încât copiii să nu mai fie nevoiţi să care în spate greutăţi care să le afecteze sănătata coloanei vertebrale. Fie­care şcoală va fi dotată cu table elec­tronice. De asemenea, accesul în unităţile de învăţământ se va face cu ajutorul unor car­tele magnetice sau printr-o aplicaţie pe tele­fon, iar toate şcolile vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video. Două proiecte pilot propuse de echipa noastră pentru siguranţa elevilor, pentru a combate absenteismul şi pentru a stopa fenomenul bullying-ului în uni­tăţile de învăţământ din judeţul Hunedoara.
Şi, pentru că ne dorim un judeţ educat, dar şi un viitor sănătos, propunem un pachet de asistenţă medicală gratuită pentru copii, care vor beneficia de un control oftalmologic şi un control stomatologic pe an.
Iar pentru copiii Hunedoarei ne dorim cu atât mai mult o educaţie performantă. Avem în acest sens un proiect de stimulare a per­formanţei în învăţământ şi prin parteneriate cu ONG, avem în vedere acordarea de burse de merit, organizarea de tabere de excelenţă, dar şi schimburi de experienţă în străinătate.
Ştim, putem şi, mai ales, avem voinţă. Alianţa PNL – UDMR – PNŢCD, cu susţinerea USR+ reprezintă garanţia faptului că se poa­te. Alături de dumneavoastră putem construi Hunedoara Nouă, o Hunedoară în centrul că­reia să stea nevoile cetăţeanului!

Adrian Nicolae David,
prim-vicepreşedinte PNL Hunedoara

 

Comandat de PNL – Filiala Hunedoara
CMF – 21200012
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva
Tiraj – 3.100 exemplare

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Băgată în spital de un bucureştean prea grăbit

Un şofer din Bucureşti, care circula prin Deva, nu a acordat prioritate unei femei de 54 de ani, care se...

Telefonul la volan l-a băgat în bucluc

Un bărbat aflat la volanul unui autoturism vorbea la tele­fon în timp ce întorcea cu tupeu într-o intersecţie. Un echi­paj...

Alţi trei hoţi de fier vechi prinşi la Paroşeni

Suspecţii reuşiseră să fure o tonă de materiale provenite de la unitatea minieră aflată în program de ecologizare. Paznicii au...

Închide