Politica si administratie

Hunedoara: 10 persoane cu dizabilităţi primesc locuinţe convenabile

05 Boboutanu  Oana Mihnea

În ultima şedinţă a Consiliului local Hunedoara a fost aprobată lista cu persoanele care vor beneficia de locuinţe sociale sau convenabile în anul 2016.

Au fost repartizate 58 de locuinţe convenabile, 21 sociale, iar 44 de dosare au fost declarate incomplete, deoarece nu au îndeplinit criteriile necesare. În total, în municipiul Hunedoara, în cursul acestui an au fost depuse 123 de dosare pentru anul 2016. Între primii 18 cetăţeni, din cei 58 care vor primi locuinţe convenabile, se află 10 persoane cu dizabilităţi de gradul I şi II. Acest lucru este posibil în municipiul Hunedoara pentru prima dată, asta, după ce anul trecut a fost primul când toate cererile pentru locuinţele de acest tip au fost satisfăcute.
„Persoanele cu dizabilităţi sunt ajutate doar la modul declarativ, acum am reuşit împreună cu funcţionarii de la fondul locativ să le ajutăm şi faptic. Este o realizare importantă pentru noi, după o muncă de trei ani, să identificăm cele mai bune, corecte şi legale criterii de departajare. În cursul anului 2014, din totalul celor 19 persoane care au îndeplinit condiţiile pentru locuinţe convenabile, au fost repartizate 16, iar trei cetăţeni au refuzat repartiţia. Pentru ANL au fost depuse 23 de cereri şi s-au repartizat opt locuinţe“, a declarat Dan Bobouţanu (foto), viceprimarul municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura