Sănătatea din bucate

Hrişca, mai bună decât grâul

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Mulţi pacienţi ar vrea să ştie cu ce alte cereale ar putea să-şi mai schimbe meniul în casă. Chiar dacă le pun la dispoziţie aceste informaţii, puţini ajung să-şi schimbe obiceiurile (poveste veche obiceiurile acestea)…
Adică e greu să renunţi la mămăligă şi la pâinea albă de grâu chiar dacă ştii că ar fi binevenită o schimbare pentru a varia meniul cu alte produse, poate, net mai sănătoase. Doar cei care descoperă că au o intoleranţă la gluten sunt aproape obligaţi să-şi schimbe pâinea şi toate produsele de patiserie pe care le consumau până atunci. Hrişca este un aliment popular în Rusia şi Polonia şi este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier. Este curios, dar hrişca nu este o cereală, este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba şi ştevia creaţă, dar este superioară grâului, prin elementele nutritive care protejează organismul de factorii externi şi îl fortifică mai ales în sezonul rece şi la începutul primăverii. Apoi, atenţie! Hrişca ajută la slăbit. Fiind bogată în fibre alimentare insolubile, în lizină (un aminoacid esenţial), magneziu, în cupru organic şi vitamine din complexul B, hrişca e bogată în substanţe cu efect diuretic, care reduc excesul de apă din corp. Deci, ne vom simţi mai uşori chiar dacă dieta noastră, în rest, lasă de dorit. Iar dacă găsiţi scuza că nu ştiţi cum s-o gătiţi, aflaţi că găsiţi o mulţime de indicaţii pe net şi reţete cât cuprinde…

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura