Hoţul şi-a înscenat propriul jaf

Livia Botici

Un bărbat din Călan, supraveghetor la o sală de jocuri mecanice din localitate, a alarmat poliţia, vineri după-amiază, spunând că a fost victima unui hoţ înarmat, care i-a furat toţi banii încasaţi în acea zi. După cercetări, oamenii legii au descoperit că, de fapt, imaginaţia omului era foarte bogată şi totul a fost doar o simplă înscenare.

Lupul, paznic la oi

Atras de ideea că ar putea câştiga foarte mulţi bani, fără să facă mare lucru, tânărul de 24 de ani a pariat la jocurile de noroc, pe banii patronului său. Încă de dimineaţă, Augustin Drăgan „şi-a băgat mâna” în casieria localului, sperând că norocul îi va surâde, dar, din păcate pentru el, nu i-a ieşit pasienţa şi a fost nevoit să caute o justificare pentru suma de bani, pe care a cheltuit-o din încasările sălii de jocuri. Aşa că, speriat, tânărul s-a gândit că soluţia este să anunţe poliţia şi să spună că a fost jefuit.

Cu cagulă şi pistol

După ce i-a venit această idee, Augustin Drăgan a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112, povestindu-le oamenilor legii „întâmplarea” prin care tocmai trecuse. „A intrat în local un individ cu cagulă pe faţă şi cu un pistol în mână. Mi-a spus să-i dau toţi banii pe care i-am încasat, altfel mă împuşcă. De frică, am deschis casa de marcat şi i-am dat 280 de lei”, a povestit bărbatul poliţiştilor. După mai multe ore de investigaţii şi după ce le-a furnizat anchetatorilor indicii false despre atacator, Augustin Drăgan şi-a dat seama că minciuna lui are picioare scurte şi şi-a recunoscut fapta. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, pentru că a alarmat, fără motiv, poliţia, iar pentru abuz de încredere, el riscă să-şi petreacă următorii patru ani după gratii.

Caz similar, la Brad

În urmă cu un an, a avut loc un caz asemănător în municipiul Brad. Atunci, după ce mai multe zile băgase bani, din casieria firmei, în jocurile de noroc, o femeie de 33 de ani, angajată a unei case de pariuri, a spus că un bărbat înarmat şi cu faţa acoperită de o cagulă a forţat-o să-i dea peste 2.700 lei. În acest caz, femeia a fost condamnată la un an şi şase luni cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de delapidare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare