EvenimentFlash

Hoţul prins, negustor cinstit

Livia Botici

Fiecare dintre noi aude sau vede în fiecare zi, prin presă, cazuri în care făptaşii unor infracţiuni sunt propuşi cu mare tam-tam, de către procurori, pentru a fi arestaţi preventiv. De multe ori, magistraţii nu admit aceste cereri, pentru că anchetatorii nu au destule probe incriminatorii la adresa învinuiţilor, iar cercetarea Parchetului este făcută cu suspectul în stare de libertate. Ei bine, în judeţul nostru, mai exact la Orăştie, procurorii nu iau nici o măsură împotriva unui bărbat de 22 de ani, din oraşul Geoagiu, care a fost prins în flagrant, la furat de cablu telefonic, de şase ori, în ultimele cinci luni de zile.

Fură liniştit în continuare
Tânărul Ilie Macra, în vârstă de 22 de ani, a devenit un cunoscut al poliţiştilor din oraşul Geoagiu, întrucât, în ultima perioadă a fost prins de mai multe ori furând. Prima dată, totul s-a întâmplat în luna aprilie, atunci când bărbatul a sustras aproape doi kilometri de cablu telefonic, şi a lăsat peste 300 de oameni din satele Renghet şi Homorod fără posibilitatea de a lua legătura, telefonic, cu familiile. „Nu mai ştim ce să facem, credeţi-mă că am ajuns în situaţia în care pagubele produse de acest om, împreună cu tovarăşii de furturi, ajung la patru-cinci miliarde de lei vechi. De când a furat o bucată mare de cablu, pe care a topit-o şi a vândut cuprul la fier vechi, bărbatul a mai comis încă vreo cinci fapte de acelaşi gen. Poliţiştii îl prind mereu în flagrant, dar procurorii nu fac nimic pentru a fi arestat. Ne-am săturat ca omul acesta să tot fure cablul, este inadmisibil aşa ceva. Dacă astăzi înlocuim cablul furat, după câteva zile o comite din nou şi iar e lăsat în libertate”, a declarat Simion Mariş, primarul oraşului Geoagiu.

„Nu pot să vă spun dacă l-am propus spre arestare”
Ultima tărăşenie produsă de Ilie Macra s-a petrecut sâmbăta trecută, atunci când acesta a sustras, din nou, o bucată de cablu telefonic. „A fost prins de către jandarmi, în timp ce, ajutat fiind de un alt bărbat, a ars în jur de 200 de metri de cablu
telefonic, pe care l-a furat de pe cinci stâlpi. În scurt timp, dosarul va fi trimis către procurori. Până acum, am mai trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie în jur de cinci dosare, dar eu nu am de unde să ştiu de ce acest om este tot în libertate. De datoria noastră este să îl prindem, nu să-l şi arestăm”, a declarat comisarul şef Ioan Poenar, şeful poliţiei oraşului Geoagiu. Curioşi să aflăm motivaţia procurorului, care până în acest moment nu a cerut arestarea preventivă a hoţului care a produs pagube repetate şi însemnate, nu am primit un răspuns clar. „Avem mai multe dosare în lucru cu privire la acest individ, dar abia după ce vom finaliza cercetările vom putea să vă dăm detalii despre dosare. Eu nu am cum să vă spun dacă am cerut sau nu arestarea preventivă a acestui om, pentru că ar însemna să divulg secrete profesionale. Un răspuns voi putea să vă dau săptămâna viitoare”, a declarat Anca Dobra Sîrb, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie.
Aseară, aproape la ora 21, înainte de închiderea ediţiei, după ce o zi întreagă am insistat pe acest subiect, am fost contactaţi de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie. „În cursul acestei seri, am luat decizia ca mâine (n.r. /astăzi), să-l prezentăm magistraţilor Judecătoriei Orăştie, pe Ilie Macra, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Infracţiunea care i se impută acestuia este cea de furt calificat în formă continuată”, a declarat prim-procurorul Anca Dobra Sîrb.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura