Au mers la pescuit, dar au sfârşit înecaţi în apele Mureşului

1 septembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Livia Botici

Doi bărbaţi, ambii din municipiul Hunedoara, au fost descoperiţi, ieri, fără suflare, în apele Râului Mureş. Potrivit soţiei unuia dintre aceştia, hunedorenii au plecat la pescuit duminică dimineaţa, iar de atunci, nimeni nu a mai putut să ia legătura cu ei.

Bunurile lor erau pe mal
Atunci când au plecat la pescuit, cei doi bărbaţi, unul de 54 de ani şi celălalt de 43 de ani, le-au spus familiilor lor că merg să pescuiască la Mureş, pe raza comunei Gurasada. Din momentul în care au ajuns pe malul apei, nimeni nu a mai putut să ia legătura cu ei, timp de două zile, pentru că nici unul nu a mai răspuns la telefon. Speriată, ieri dimineaţă, soţia bărbatului mai în vârstă a anunţat postul de Poliţie din Gurasada, dându-i dispăruţi pe cei doi pescari. În timp ce-i căutau pe malul Râului Mureş, pe raza satului Câmpuri Surduc, poliţiştii au descoperit un cort, un autoturism Dacia 1300, mai multe haine, telefoane, portmonee şi alte bunuri, despre care au bănuit că sunt ale celor doi dispăruţi. Imediat au fost chemaţi în ajutor şi angajaţii Inspectoratului Judeţean de Urgenţă, pentru că se contura tot mai mult ipoteza că pescarii s-au înecat.

Şase ore de căutări
Înarmaţi cu o barcă şi cu instrumente de căutare pe fundul apei, cinci pompieri au patrulat în aval de locul unde au fost descoperite bunurile celor doi pescari. După primele două ore de cercetare a râului, la 10 kilometri distanţă de locul de campare, în localitatea Dobra, a fost găsit trupul fără viaţă a bărbatului de 43 de ani. Apoi, la distanţă de alţi 10 kilometri, pe raza localităţii Zam, pompierii au descoperit şi cadavrul celuilalt bărbat. Ambii pescari erau la suprafaţa apei, iar corpurile lor erau agăţate de vegetaţia de pe râu. Cea mai plauzibilă ipoteză este aceea că, probabil, unul dintre aceştia a intrat în apă şi nu a mai putut să se ţină la suprafaţă, iar prietenul său a sărit să-l salveze, astfel, sfârşind amândoi în apa Mureşului.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. florin spune:

    cind o sa invete odata lumea asta ca cu apa nu e de joaca daca nu stii sa inoti bine.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Hoţul prins, negustor cinstit

Fiecare dintre noi aude sau vede în fiecare zi, prin presă, cazuri în care făptaşii unor infracţiuni sunt propuşi cu...

Primăria Deva i-a pus sechestru pe bunuri

Primăria Deva a demarat procedura de executare silită a societăţilor cu datorii la bugetul local. Potrivit declaraţiilor făcute de primarul...

Bani de la Guvern, pentru diminuarea efectelor inundatiilor

Judeţul Hunedoara a primit o finanţare de 400.000 de lei, de la bugetul de stat, pentru refacerea infrastructurii rutiere, afectată...

Închide