EvenimentFlash

Au mers la pescuit, dar au sfârşit înecaţi în apele Mureşului

Livia Botici

Doi bărbaţi, ambii din municipiul Hunedoara, au fost descoperiţi, ieri, fără suflare, în apele Râului Mureş. Potrivit soţiei unuia dintre aceştia, hunedorenii au plecat la pescuit duminică dimineaţa, iar de atunci, nimeni nu a mai putut să ia legătura cu ei.

Bunurile lor erau pe mal
Atunci când au plecat la pescuit, cei doi bărbaţi, unul de 54 de ani şi celălalt de 43 de ani, le-au spus familiilor lor că merg să pescuiască la Mureş, pe raza comunei Gurasada. Din momentul în care au ajuns pe malul apei, nimeni nu a mai putut să ia legătura cu ei, timp de două zile, pentru că nici unul nu a mai răspuns la telefon. Speriată, ieri dimineaţă, soţia bărbatului mai în vârstă a anunţat postul de Poliţie din Gurasada, dându-i dispăruţi pe cei doi pescari. În timp ce-i căutau pe malul Râului Mureş, pe raza satului Câmpuri Surduc, poliţiştii au descoperit un cort, un autoturism Dacia 1300, mai multe haine, telefoane, portmonee şi alte bunuri, despre care au bănuit că sunt ale celor doi dispăruţi. Imediat au fost chemaţi în ajutor şi angajaţii Inspectoratului Judeţean de Urgenţă, pentru că se contura tot mai mult ipoteza că pescarii s-au înecat.

Şase ore de căutări
Înarmaţi cu o barcă şi cu instrumente de căutare pe fundul apei, cinci pompieri au patrulat în aval de locul unde au fost descoperite bunurile celor doi pescari. După primele două ore de cercetare a râului, la 10 kilometri distanţă de locul de campare, în localitatea Dobra, a fost găsit trupul fără viaţă a bărbatului de 43 de ani. Apoi, la distanţă de alţi 10 kilometri, pe raza localităţii Zam, pompierii au descoperit şi cadavrul celuilalt bărbat. Ambii pescari erau la suprafaţa apei, iar corpurile lor erau agăţate de vegetaţia de pe râu. Cea mai plauzibilă ipoteză este aceea că, probabil, unul dintre aceştia a intrat în apă şi nu a mai putut să se ţină la suprafaţă, iar prietenul său a sărit să-l salveze, astfel, sfârşind amândoi în apa Mureşului.

One thought on “Au mers la pescuit, dar au sfârşit înecaţi în apele Mureşului

  • cind o sa invete odata lumea asta ca cu apa nu e de joaca daca nu stii sa inoti bine.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura