Hoţul de la benzinãria din Dobra a fost prins

03 Talhar Dobra

Dan Terteci

Bărbatul care a jefuit o benzinărie din comuna Dobra, ameninţând-o cu o sabie pe vânzătoare, a fost prins, ieri, de poliţişti, la un motel de la ieşirea din Deva, pe marginea DN 7.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, suspectul era împreună cu o tânără prostituată, cu care urma să întreţină relaţii sexuale şi avea asupra sa 4.000 de lei şi 400 de euro din banii furaţi de la benzinărie.

Avea nevoie de bani
„Bărbatul a recunoscut că el este autorul jafului şi a spus că în perioada cât a fost căutat de poliţişti a stat în localităţi din apropierea comunei, dar şi în judeţul Timiş, în Lugoj şi Timişoara. Despre sabie, acesta afirmă că a aruncat-o în râul Mureş şi susţine că era una artizanală, pe care şi-a confecţionat-o singur“, a spus Bogdan Niţu.
Bărbatul, Cristinel Valerian Strian (foto), a declarat că a fost nevoit să facă „gestul disperat“, pentru că nu avea bani nici măcar pentru un consult medical.
„Sunt bolnav, am nevoie de un consult medical şi nu au vrut să îmi facă gratuit. Vreau să se ştie că nu i-am pus sabia la gât femeii din benzinărie, doar i-am arătat-o şi i-am spus să îmi deschidă seiful. Banii pe care i-am luat i-am folosit ca să trăiesc“, a spus bărbatul.
Acesta a fost dus la spital pentru un consult medical, iar apoi în arestul Poliţiei din Deva.
În 21 august, bărbatul a furat 15.000 de lei dintr-o benzinărie din localitatea hunedoreană Dobra, după ce a ameninţat-o cu o sabie pe vânzătoare, fără ca femeia să fie rănită. El a fost surprins de camerele de supraveghere ale benzinăriei, iar poliţiştii spun că avea sabia ascunsă într-o husă de pescuit şi a scos-o doar în momentul în care era singur cu vânzătoarea, ameninţând-o pe aceasta, ca să poată lua banii.
Poliţiştii au mai stabilit că bărbatul este recidivist şi a petrecut peste 15 ani la închisoare pentru infracţiuni violente, tâlhărie, viol şi furt. Potrivit reprezentantului Poliţiei Dobra, agentul şef Gheorghe Mihalache, suspectul principal în cazul jafului din benzinărie a fost eliberat în urmă cu câteva luni din Penitenciarul Bârcea Marea din Hunedoara.
Magistraţii Judecătoriei Deva au emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 29 de zile, pe numele bărbatului de 34 de ani din Dobra, pentru tâlhărie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare