Eveniment

Hoţul cooperant, 29 de zile la răcoare

Livia Botici

Un tânăr devean, de 30 de ani, a surprins poliţiştii hunedoreni, pentru că, odată ce a fost acuzat de spargerea a trei societăţi comerciale, a recunoscut imediat că a mai prădat alte două spaţii. Cu toate că a cooperat perfect cu oameniii legii, magistraţii au eliberat pe numele său un mandat de arestare pentru 29 de zile.

Pradă de 4.000 de lei

Modul de operare al tânărului Iulian Duma (foto) era unul pe cât de simplu, pe atât de riscant, pentru pielea lui. Potrivit anchetatorilor, bărbatul acţiona ziua în amiaza mare, în clădiri din centrul Devei şi îşi stabilea ca şi victime femeile. „În perioada mai-iunie, tânărul a intrat, cu gânduri necurate, în mai multe societăţi comerciale, cabinete medicale sau saloane de înfrumuseţare, din Deva. Stătea la pândă, până când lumea nu era atentă şi înşfăca genţi, poşete, telefoane, tot ce prindea, apoi o lua la fugă cu tot cu pradă. Până să-l prindem, a produs un prejudiciu de aproape 4.000 de lei, reuşind că fure bani, telefoane mobile, documente şi alte bunuri personale ale victimelor”, a declarat comisarul şef Cristian Horvat, şeful Biroului pentru Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei municipiului Deva.

Nu sunt 3, sunt 5

În noaptea de luni spre marţi, Iulian Duma a fost prins de oamenii legii şi depus în arestul Poliţiei municipiului Deva. Atunci când a fost supus interogatoriului, bărbatul le-a mărturisit anchetatorilor că a mai spart şi două spaţii de birouri, de unde a mai furat câteva poşete. Cu toate acestea, ieri, atunci când a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Deva, instanţa nu s-a arătat impresionată de cooperativitatea hoţului, dimpotrivă, a decis ca el să stea după gratii, în arest preventiv, pentru următoarele 29 de zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura