Hoţul a fost prins în flagrant şi trimis urgent după gratii

17 octombrie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Cristina Ghenea

Sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), din Deva, a fost spart vineri noapte de un bărbat de 28 de ani. Hoţul a fost prins în flagrant şi arestat preventiv, pentru 29 de zile.

Geamuri şi uşi, forţate cu ranga
Spargerea a avut loc la doar doi paşi de centrul reşedinţei de judeţ, pe strada Împăratul Traian, din spatele Spitalului Judeţean. Autorul ei este Florin Borz, un devean cu antecedente penale, care cunoştea bine sediul CARP, căci mai întâi, s-a dus glonţ la biroul administratorului. A forţat geamul de termopan cu o rangă din fier şi a întors pe dos încăperea, căutând după bani sau alte bunuri de valoare. Pentru că nu a găsit nimic, însă, a spart uşa biroului şi apoi a ieşit din imobil sărind în curtea interioară, pe un geam din hol. Nu s-a dat bătut, ci a traversat curtea, pentru a-şi încerca norocul şi în biroul contabilului, aflat în clădirea alăturată. Şi aici, a intrat prin aceeaşi metodă, forţând geamul, şi după ce şi-a dat seama că nu are ce fura, a încercat să spargă uşa biroului, pentru a ajunge la casierie. Paznicul sediului l-a auzit şi a chemat imediat Poliţia, iar hoţul nu a mai avut scăpare. A fost prins chiar în timp ce sărea pe geam, încercând să fugă.

Îşi vor întări sistemul de protecţie   
„Avea faţa acoperită cu o cagulă, iar pe mâini purta ciorapi. Dacă nu îl auzeam şi nu apucam să chem poliţiştii, probabil că m-ar fi atacat cu ranga”, a declarat Remus Toma, paznicul sediului CARP, din Deva. Pentru a se apăra împotriva hoţilor, conducerea instituţiei va lua curând măsuri. „Am avut mare noroc cu paznicul, care a fost foarte vigilent, şi cu poliţia, care în timp record, a ajuns la sediu. Nu s-a mai întâmplat niciodată aşa ceva, iar pentru a nu risca să fim din nou atacaţi, vom lua câteva măsuri de siguranţă, îmbunătăţind atât sistemul electronic de supraveghere video, cât şi cel de alarmă”, a declarat Francisc Kovacs, preşedintele CARP Deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Liberalii din Lupeni vor sã plece din partid

Semnarea protocolului cu PSD de către conducerea judeţeană a partidului este pe cale să distrugă organizaţia PNL din Lupeni, care...

Unde trebuie căutaţi profesioniştii (I)

Castelul Corvinilor, Sala Dietei, vineri şi sâmbătă (despre duminică voi scrie mâine). Între 150 şi 200 de spectatori, fără să...

Spitalul din Orăştie – la ceas aniversar

Fosta Sinagogă din municipiul Paliei a găzduit vineri, un moment festiv, dedicat împlinirii a 25 de ani de la darea...

Închide