Hoţul „fură-tot” a fost arestat

Livia Botici

Un tânăr de 18 ani, din municipiul Brad, a ajuns pe mâna poliţiei, după ce a spart o locuinţă, de unde a furat tot ce i-a picat în mână. Deşi era de mult timp în vizorul poliţiştilor, fiind considerat un adevărat pericol public, brădeanul nu a putut fi arestat până acum, întrucât era minor. După ultima tărăşenie, el nu a mai scăpat, şi a ajuns după gratii.

Hainele furate le dădea unei prietene
În noaptea de luni spre marţi, tânărul pungaş a pus la cale o spargere a unei case din comuna Vălişoara. Zis şi făcut! Înarmat cu o unealtă, bărbatul a forţat o fereastră şi a reuşit să pătrundă înăuntru. Pentru că proprietarii se aflau în casă, hoţul a fost nevoit să se mişte foarte încet, pentru a nu se da de gol. Tiptil-tiptil, el a „vizitat” dormitorul, de unde a furat mai multe bijuterii, a intrat într-o cameră, de unde a luat câteva obiecte vestimentare, iar în cele din urmă, a dat atacul la frigider, de unde a furat toate alimentele pe care le-a găsit. „După ce a spart casa, tânărul s-a reîntors în Brad, iar o parte dintre bunurile furate, i le-a dat unei fete, de numai 15 ani. Ea este cercetată pentru tăinuire, întrucât ştia că bunurile pe care le primea provin din furt, dar nu a anunţat poliţia”, a declarat comisarul şef Adrian Petruş, şeful Poliţiei municipiului Brad.

În sfârşit… după gratii
Emanuel Daniel Brătima a împlinit 18 ani anul acesta, în luna iulie. Până în acel moment, poliţiştii municipiului Brad nu au avut cum să-l oprească din furat, pentru că nu era major şi nu putea să răspundă în faţa legii. „De foarte multe ori am avut de-a face cu acest individ, dar, de fiecare dată, eram obligaţi să-i dăm o amendă, pe care nu o plătea niciodată, şi era cercetat în stare de libertate. Are foarte multe dosare în lucru, la poliţie şi multe trimise deja la Judecătoria Brad. Astăzi (n.r. ieri), după furtul din locuinţa din comuna Vălişoara, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad l-au prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, cerere care a şi fost aprobată de instanţă. Prin urmare, tânărul va sta după gratii un timp”, a declarat comisarul şef Adrian Petruş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.