Sport

Victoria, unica variantă

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva trebuie să se „învârtă” mai bine decât cele de la Rulmentul Braşov, întrucât un alt rezultat în afara victoriei în meciul de azi, de acasă, ar tulbura rău apele la club.

Obligate să câştige

Prin prisma clasamentului de după primele două etape, Cetate (locul nouă cu două puncte) e favorită în partida cu Rulmentul Braşov (locul 14, ultimul, cu zero puncte), programată azi. Însă, chiar dacă Rulmentul nu mai are forţa financiară şi lotul „stelar” de altădată şi nu are nici un punct după primele două, meciul nu va fi deloc simplu. „Am aflat că ambiţioasa antrenoare a Rulmentului, Mariana Tîrcă, a declarat că vrea ca echipa sa să spargă gheaţa victoriilor în meciul cu noi. Va fi deci un joc de luptă, cu ambiţii şi orgolii, dar singura noastră variantă e victoria. Avem avantajul terenului propriu, avem un lot mai valoros şi mai omogen, şi trebuie să valorificăm aceste atuuri”, a spus Marian Muntean, finanţatorul grupării devene.

Achiziţii noi şi „reglaje”

Cetate a încercat să profite la maximum de cele aproape trei săptămâni de pauză competiţională, provocate de participarea naţionalei României la Cupa Mondială din Danemarca. Echipa deveană a reuşit să achiziţioneze două noi jucătoare şi a efectuat un stagiu de pregătire comună cu HC Zalău, pentru a omogeniza relaţiile de joc. „Am transferat două sportive de 18 ani de la Centrul Olimpic al României. Mădălina Bojan joacă inter dreapta, iar Andreea Sabadac e pivot şi sper că ambele vor fi câştiguri pentru noi. În pauza competiţională, echipa a fost două zile la Zalău şi a jucat mai multe amicale cu HC Zalău, reuşind să finiseze şi să omogenizeze relaţiile de joc. Sper că va fi mai puternică”, a precizat oficialul devean.

Meciul va avea loc astăzi, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Deva, iar intrarea publicului este liberă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura