Hoţii, ţinuţi la distanţă de ouăle de dinozaur

Instituirea unor măsuri speciale de prevenire, inclusiv cu monitorizări video, i-au ţinut la distanţă pe hoţii de fosile de dinozaur din spaţiul ocupat de situl paleontologic din satul hunedorean Tuştea, în acest an nemaifiind semnalate furturi de ouă de dinozaur pitic din acest perimetru, a declarat, ieri,  reputatul paleontolog Dan Grigorescu, de la Universitatea Bucureşti, director al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului.

Păzite cu camere video

Prezent la Haţeg cu ocazia reuniunii Consiliului Consultativ al Geoparcului Dinozaurilor, profesorul Dan Grigorescu a menţionat că după recuperarea celor trei ouă de dinozaur, traficate anul trecut în Italia, protecţia sitului de la Tuştea, dar şi a cuibului cu ouă de dinozaur din localitatea General Berthelot, s-au îmbunătăţit.
„De când s-a întâmplat acea recuperare din Italia, s-au instituit o serie de măsuri speciale. Locul din comuna General Berthelot, unde este păstrat cel mai mare cuib cu ouă de dinozaur, este plasat acum sub protecţia unui sistem de camere video şi a unui sistem de semnalizare directă la Poliţie, în ipoteza că cineva ar dori să intre acolo. De asemenea, au fost numite persoane care se ocupă de monitorizarea permanentă a siturilor. Ele urmăresc dacă sunt indivizi neautorizaţi care vin, cercetează sau încearcă să scoată din sit anumite piese“, a afirmat profesorul Dan Grigorescu.

Fosilele recuperate supuse unor tomografii speciale

Acesta a arătat că ouăle de dinozaur, recuperate din Italia, urmează să fie cercetate prin efectuarea unei tomografii speciale ce ar putea releva prezenţa unor embrioni neeclozaţi în interiorul acestora. „Ouăle sunt acum în siguranţă“, a conchis reputatul paleontolog, care studiază fosilele de dinozauri pitici din Ţara Haţegului încă din anul 1977.
Ouăle de dinozaur ce au fost traficate ilegal în Italia aparţin unei specii unice în lume – Telmatosaurus Transsylvanicus, ce a trăit în urmă cu peste 65 de milioane de ani pe o insulă situată pe actualul teritoriu al Ţării Haţegului. Trei persoane sunt anchetate pentru furt calificat în acest dosar, procurorii susţinând că fosilele au fost traficate ilegal în Italia, în urmă cu şase ani. Învinuiţii riscă să fie condamnaţi la ani mulţi de închisoare, dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate. (AGERPRES)

One thought on “Hoţii, ţinuţi la distanţă de ouăle de dinozaur

  • 25 august 2012 la 17:52
    Legătură permanentă

    Ar trebui sa le facem cadou celor de la FMI poate ne mai scad dobanzile…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.