Hoţii opriţi cu focuri de armă au făcut apel

Maximilian Gânju

Doi bărbaţi din Hunedoara, Vasile Florin Sârb, zis „Gorgan” şi Ciprian Andrei Ţâru, au fost prinşi de poliţişti după o urmărire ca în filme, iar unul dintre ei a încercat să-i atace pe oamenii legii cu o bară metalică. A fost potolit imediat după ce unul dintre poliţişti a scos pistolul din toc şi l-a somat să se oprească.

Cei doi au fost trimişi în judecată pentru furt calificat şi tentativă la furt calificat, şi au fost condamnaţi de Judecătoria Hunedoara la pedepse cuprinse între 1 an şi 9 luni şi 3 ani şi 2 luni de închisoare. Cum Sârb mai avea un rest de pedeapsă, instanţa a decis că va executa 5 ani, 1 lună şi 10 zile de puşcărie în regim de detenţie. Sentinţele au fost atacate de indivizi la Curtea de Apel Alba Iulia, iar completul urmează să decidă dacă pedepsele sunt juste.
Hoţii au fost prinşi de poliţiştii din Hunedoara în timp ce forţau gratiile metalice şi uşa de acces cu ajutorul unei bare din metal, la un magazin din municipiu. La vederea poliţiştilor, indivizii au fugit, în încercarea de a scăpa. Unul dintre ei a fost prins fără a opune rezistenţă, ascuns în nişte boscheţi, în timp ce al doilea a sărit la poliţiştii care-l urmăreau cu o bară metalică. Poliţistul a executat trei focuri de avertisment în plan vertical, cu pistolul din dotare, moment în care suspectul a aruncat bara metalică şi a intrat în scara unui bloc, urcând pe acoperiş, unde a şi fost prins.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.