Eveniment

Hoţii de curent electric s-au răsculat

Locuitorii unui bloc din Petroşani s-au răsculat, după ce distribuitorul de energie electrică a angajat o societate care să-i securizeze reţeaua de distribuţie. Locatarii imobilului au ieşit în stradă şi au blocat accesul muncitorilor la şantier, pentru că nu vor mai putea fura energie electrică.

La înaintare, femeile şi copiii

Zeci de locatari ai unui bloc din cartierul Aeroport, din Petroşani, s-au răsculat, după ce o echipă de la Electrica a încercat să monteze în faţa blocului un buncăr, în care să mute toate contoarele. Odată ajunşi cu echipamentele la locul unde urma să fie instalat buncărul, angajaţii firmei care execută lucrarea au fost împiedicaţi de locatari. Oamenii au chemat în ajutorul lor poliţia, iar de aici şi până la un scandal în toată regula, n-a mai fost decât un pas. Circa două ore, echipele de muncitori au fost ţinute în loc de către locatarii blocului, în mare parte femei cu copii mici, care s-au băgat într-o groapă din faţa imobilului, în care ar fi trebuit pus echipamentul adus de muncitori. Protestatarii, în mare parte, au recunoscut că sunt împotriva lucrării făcute de distribuitorul de energie electrică, deoarece nu vor mai putea să se branşeze ilegal la reţea. Oamenii spun că mai au un motiv pentru care au protestat şi anume, costurile noilor branşamente la reţea, care vor depăşi 2.000 de lei, bani pe care ei nu-i au. „Noi trăim toţi din ajutorul social şi nu avem bani. Acum să rămânem şi fără curent electric. Luna trecută, ne-au lăsat fără apă, acum, ce vor să ne mai ia? Chirie plătim lunar şi nu avem condiţii deloc. Avem gândaci şi şobolani în casă şi primăria nu e interesată deloc de soarta noastră”, au spun protestatarii.

Angajaţii Poliţiei Petroşani au reuşit să detensioneze situaţia după zeci de minute de negocieri cu protestatarii şi i-au convins să se dea din calea echipelor de muncitori. Potrivit angajaţilor societăţii care execută lucrarea de securizare a reţelei de distribuţie, în blocul de garsoniere de pe strada Saturn, din peste 100 de locuinţe, doar 18 au contracte în regulă şi îşi achită facturile. Restul sunt branşate ilegal la reţea. Noul echipament şi branşamentele la reţea nu vor mai permite sustragerile. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura