EvenimentFlash

Hoţii de cupru din combinat, ajutaţi de paznici

03 arestari hoti cupru

Nicoleta Popa

Mai mulţi susţinători ai celor 20 de hunedoreni cercetaţi pentru furt şi complicitate la furt de materiale neferoase din incinta S.C ArcelorMittal S.A. Hunedoara au luat cu asalt Tribunalul Hunedoara, ieri, când s-a judecat recursul în dosarul denumit „Mafia cuprului”. Marţi, 19 ianuarie, Judecătoria Hunedoara a admis prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru membrii grupului respectiv.

„Amărâţii sunt închişi”
Familiile acestora au venit la tribunal să îi susţină, considerându-i nevinovaţi. „Fiul meu lucrează la combinat ca paznic de numai două luni. La percheziţie, nu au găsit nici măcar un gram de cupru. Însă, s-a spus că a creat un prejudiciu de două miliarde de lei. Cum putea să fure atâta cupru în doar două luni? Îi ţin pe copiii ăştia amărâţi închişi, pe când „rechinii” fură cu rabele din combinat. Nu aveau cu ce să se apere, nici măcar baston sau spray. Avocatul mi-a spus că se află în situaţia asta, din cauza unei convorbiri telefonice, în care un coleg îi spune „Marius, nu te duce acolo, că sunt trei fierari”. El nu s-a dus, pentru că îi era frică”, a declarat mama unuia dintre inculpaţii din acest dosar.

Încă trei complici
Cei 20 sunt acuzaţi că în perioada septembrie-decembrie 2009 au comis peste 15 furturi de cupru, prejudiciul estimat fiind de 300.000 de lei. Potrivit anchetatorilor, furturile au fost posibile cu complicitatea a 10 agenţi, care asigurau paza în unitatea respectivă. Hunedorenii implicaţi în aceste infracţiuni au fost reţinuţi în 23 decembrie. În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat de la domiciliile acestora instrumente folosite la furtul de componente din cupru de la utilajele societăţii. În afara celor 20 de suspecţi arestaţi, judecătorii au emis mandate de arestare preventivă în lipsă pentru încă trei hunedoreni, care au dispărut de la domiciliu şi care sunt consideraţi complici în dosarul „Mafia cuprului”. Este vorba de Samuel Beniamin Juhos, de 27 de ani, Sorin Ştefan Poiană, de 35 de ani şi Nicolae Ştefan Dobruţchi, de 30 de ani, toţi din municipiul Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura