Hoţii de „bună dimineaţa” au dat buzna în casele hunedorenilor

16 ianuarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Două cazuri de hoţii, trase la indigo, una rămasă la stadiul de tentativă, s-au petrecut duminică după masa, în două localităţi din judeţ. Modul în care au acţionat suspecţii îi încadrează la categoria „hoţi de bună dimineaţa”, sintagmă folosită în limbajul argotic.

Au „şters” geanta cu bani   
În primul caz, poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat de 45 de ani, din Deva, care li s-a plâns că, în seara amintită, între orele 18.50 şi 19.00, doi necunoscuţi au dat buzna în apartamentul său, de unde au sustras o geantă conţinând bunuri în valoare de 1.000 de lei. Reclamantul avea uşa apartamentului descuiată, iar, acest tip de hoţi acţionează la nimereală. Ei încearcă uşile de la toate apartamentele de pe scară, iar la cele care se deschid, intră în hol şi fură, la repezeală, tot ce le cade sub mână. În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat doi tineri, unul în vârstă de 22 de ani, din comuna Şimişna, judeţul Sălaj şi altul de 19 ani, din oraşul Călan, care vor fi cercetaţi pentru furt.

Hoţ cu ghinion     
Un alt bărbat de 33 de ani, de data aceasta din Ilia, a fost la un pas de a fi păgubit de un hoţ de „bună dimineaţa”. Şi în casa lui a intrat în mare grabă un necunoscut, cu intenţia de a-i fura din bunuri. După ce a zărit hoţul, bărbatul a alertat poliţiştii, care au intervenit imediat şi au surprins în interiorul casei un bărbat de 51 de ani din Sebeş, judeţul Alba, poreclit „Piticu”, acesta fiind cunoscut cu antecedente penale. Acesta va fi cercetat pentru tentativă de furt calificat.
Toate cele trei persoane suspecte de furt şi tentativă de furt calificat au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore, după care au fost duse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, cu propunere de arestare preventivă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 17.01.2017

Vorbesc cârcotaşii prin târg că în câteva zile vom avea un şef nou peste o instituţie extrem de importantă din...

Caricatura de marţi, 17.01.2017

de Liviu Stănilă

Iarna grea a dus la cheltuieli mari cu deszăpezirea

Municipalitatea Petroşani a prevăzut că ar putea avea parte de o iarnă grea, cu ninsori abundente şi s-a aprovizionat cu...

Închide