Actualitate

Hoții care au spart Teatrul maghiar din Cluj Napoca, prinși la Hunedoara

Hoţii care au spart un fişet al Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca, de unde au furat 20.000 de lei, pe 6 decembrie 2021, au fost prinşi de poliţiştii clujeni în Hunedoara.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Cluj au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi, de 34 şi 35 de ani, bănuiţi de comiterea unei fapte de furt calificat. În cadrul activităţilor investigative, au fost efectuate percheziţii domiciliare, în municipiul Hunedoara. La data de 3 ianuarie a.c., în urma documentării activităţii infracţionale a poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, au fost puse în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Hunedoara, la locuinţele celor doi bărbaţi. Activităţile investigative au fost demarate la data de 6 decembrie 2021, când, din interiorul unei clădiri destinate spectacolelor culturale din municipiul Cluj-Napoca, au fost sustraşi aproximativ 20.000 de lei”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, cei doi sunt în arest la domiciliu.

„În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri de interes în cauză, respectiv telefoane mobile, cartele SIM, instrumente de spargere, diferite scule, dar şi articole de îmbrăcăminte. De asemenea, au fost ridicaţi aproximativ 7.500 de euro, cercetările continuând, pentru stabilirea provenienţei acestora. În baza probatoriului administrat, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, ulterior, la data de 4 ianuarie a.c., magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca dispunând, faţă de aceştia, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile. Percheziţiile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale”, se mai arată în comunicat.

În 6 decembrie 2021, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în clădirea Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca, de unde au furat bani, dintr-un fişet metalic.

„La data de 6 decembrie, în jurul orei 06.00, prin intermediul unui apel la numărul unic de urgenţă 112 a fost sesizată pătrunderea unor persoane într-o clădire destinată spectacolelor culturale din municipiul Cluj-Napoca. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj, alături de poliţişti criminalişti, iar din verificările preliminare efectuate la faţa locului a reieşit faptul că în intervalul orar 02.30 – 03.00, persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracţie în interiorul clădirii, fiind sustrasă o sumă de bani dintr-un fişet metalic”, se arăta într-o informare de la acea dată a IPJ Cluj.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura