EvenimentFlash

Hoţii au lăsat mii de oameni fără apă

Andreea Lazăr

Mii de persoane din municipiul Hunedoara şi din satele Teliucu Superior, Cinciş şi Plosca au rămas fără apă la robinete, după ce hoţii de fier vechi „şi-au făcut datoria”. Aceştia au furat mai multe piese de pe magistrala care alimentează oraşul şi satele învecinate.

O nouă „operă” a hoţilor de fier
Cel mai probabil, hoţii de fier vechi au acţionat în cursul dimineţii de vineri, când au furat capacul unei vane de la unul dintre căminele din Teliucu Superior. Furtul a fost descoperit de către reprezentanţii Apa Prod abia după-amiaza, în urma unei sesizări la Centrul Operaţional Hunedoara. „Am fost sesizaţi că nu există presiune la staţia de filtre Sânpetru. Imediat, o echipă operativă a plecat pe teren şi a inspectat toate căminele de pe reţeaua de aducţiune a apei potabile, observând că la unul dintre cămine, situat în zona fostei fabrici de preparare, din localitatea Teliucu Superior, lipseşte capacul unei vane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Apa Prod, Bogdan Leucuţa. Din cauza furtului, locuitorii din cartierul OM, dar şi cei din toate blocurile turn din Hunedoara au rămas fără apă potabilă timp de cinci ore.

Mai rău pentru mai mulţi
Dacă în municipiul Hunedoara, furnizarea apei potabile a fost reluată după doar câteva ore, locuitorii din Cinciş, Plosca şi Teliucu Superior au stat mai bine de o zi fără apă la robinete. Angajaţii Apa Prod au muncit ore întregi pentru eliminarea avariei, furnizarea apei potabile în toate localităţile fiind reluată în cursul noţii de sâmbătă spre duminică. Pe perioada defecţiunii, reprezentanţii societăţii de furnizare a apei potabile au decis folosirea unei surse alternative de alimentare din lacul Cinciş, ceea ce a generat un consum suplimentar de energie electrică pentru acele pompe. Mai mult, reprezentanţii Apa Prod spun că hoţii au avut noroc că au scăpat cu viaţă în urma furtului. Aceştia puteau fi răniţi grav, dacă jetul de apă, care a ţâşnit de pe conductă în momentul luării vanei, i-ar fi lovit direct.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura