Hoţii au dat iama într-un centru de echitaţie din Valea Jiului. Şi caii se mai fură, nu doar maşinile!

12 august 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Patru cai, cei mai buni şi frumoşi, dintr-un centru de echitaţie din Petrila, au fost furaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă. Proprietarul a apelat la ajutorul poliţiştilor pentru prinderea hoţilor de cai. Deocamdată, autorii faptei nu au fost identificaţi.

”În data de 11 august, Poliţia oraşului Petrila a fost sesizată de către proprietarul unor cabaline că persoane necunoscute au sustras un cal şi trei iepe dintr-un ţarc pe care îl deţine în zona Maleia, din oraşul Petrila. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt”, a transmis Laura Năstase, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

”Duşi la un târg din Oradea”
Dacă poliţiştii nu au date despre identitatea hoţilor, proprietarul cailor, Călin Popa, susţine că a aflat cine a dat iama în grajdul său. Acesta ne-a spus că animalele au fost furate în noaptea dintre 10 spre 11 august, între orele 02.00 şi 06.00. Călin Popa este administratorul centrului de echitaţie Carpathian Horse Trekking şi în noaptea furtului se afla la grajd, deoarece paznicul era plecat. Dimineaţa, din cei nouă cai care erau în ţarc a găsit doar trei, iar poarta era ruptă. Pe doi dintre cai i-a găsit în apropierea centrului, iar unul avea o funie legată de gât. Ceea ce l-a făcut pe Călin Popa să înţeleagă că patru dintre ei şi anume Mura, Brego, Bella şi Arya i-au fost furaţi. A sesizat Poliţia şi în paralel a încercat să afle unde ar putea fi căluţii. ”Caii au fost furaţi în noaptea dintre 10 spre 11 august, iar în 12 august au ajuns la un târg din Oradea, unde au fost vânduţi. Au fost aduşi cu o maşină înmatriculată în judeţul Hunedoara, de un bărbat din Haţeg. Nu ştiu cui au fost vânduţi. Caii au microcip şi am acte cu care pot dovedi că sunt ai mei”, a declarat Călin Popa. Tânărul a mai spus că în aceeaşi noapte, hoţii au încercat să fure cai şi de la un centru de echitaţie din Vulcan, dar nu au reuşit. În schimb, au reuşit să-i fure doi cai unui bărbat din Băniţa, cu care omul îşi câştiga existenţa.
Petrileanul a mai spus că animalele care i-au fost furate erau cele mai blânde şi mai des folosite la şedinţele de echitaţie pe care le oferă la centrul Carpathian Horse Trekking.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ianis spune:

    Ii prindem. Pe urmele lor suntem.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Poliţiştii, alături de poştaşi pentru prevenirea înşelăciunilor prin metoda ”Accidentul”

Pentru că metoda ”Accidentul”, prin care sunt înşelaţi îndeosebi bătrânii, încă mai are succes, poliţiştii hunedoreni s-au gândit că nu...

Comunicat de presă al Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Organizaţia Judeţeană a Partidul Social Democrat Hunedoara dezaprobă categoric actele de violenţă care au deturnat demonstraţia din 10 august 2018....

Bulina neagră, 13.08.2018

Alin Simota, afacerist din Valea Jiului Pentru că a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare într-un...

Închide