Hoţ pus pe fugă de sistemul antiefracţie

Proprietara unei locuinţe din Simeria se poate felicita pentru că a investit într-un sistem de alarmare antiefracţie. Un recidi­vist a vrut să-i spargă locuinţa şi a dat bir cu fugiţii când a pornit sirena.
Potrivit anchetatorilor, proprietara casei ţintită de hoţ a alertat poliţiştii din Simeria cu privire la tentativa de furt, iar oamenii legii au reuşit să-l prindă pe făptaş. Este vorba de un recidivist, Ovidiu Tătulea, care nu şi-a recunoscut o clipă fapta, ba chiar a insistat şi în faţa judecătorilor că este nevinovat. Probele adunate de anchetatori arată fără dubiu că individul a pătruns în locuinţa persoanei vătămate prin fereastra de la baie, escaladând în prealabil zidul în care este amplasată deschiderea menţio­nată. În urma declanşării sistemului de alar­mă, inculpatul a părăsit de îndată imobilul, fără a sustrage bunuri. ”Inculpatul arătat expres că nu recunoaşte fapta sub aspectul căreia s-a dispus trimiterea în judecată, arătând că la momentul comiterii pretinse in­fracţiuni locuia pe raza localităţii Haţeg din judeţul Hunedoara”, au reţinut ma­gistraţii.
N-a putut explica de ce amprentele sale au fost descoperite în locuinţa şi pe proprietatea victimei. Prin urmare, judecă­torii din Deva l-au condamnat pe individ la un an de închisoare pentru tentativă de furt. Cum este recidivist şi mai are condamnări pentru conducere fără permis ori furt calificat, judecătorul a contopit pedepsele şi după adăugarea unui spor l-a condamnat pe individ la 4 ani şi 10 luni închisoare. Tătulea a mai fost pedepsit pentru impli­carea în răpirea şi sechestrarea unei tinere din Hunedoara, fostă iubită a unui amic al său. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare