Hora Unirii la Deva

25 ianuarie 2013 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Magdalena Şerban02 biblioteca hora unirii (2)

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată de către Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva, ieri, printr-o serie de evenimente desfăşurate sub formă de acţiuni, menite să  aducă în actualitate o mare filă de istorie. Nu a lipsit din program tradiţionala Horă a Unirii, la care au luat parte elevi de la gimnaziile şi liceele din Deva, profesori, bibliotecari, precum şi iubitori ai cărţilor şi ai istoriei neamului românesc.

Concurs pentru micii istorici

În incinta Sălii de Lectură a Bibliotecii Judeţene, elevilor de gimnaziu li s-a oferit prilejul să urmărească, în imagini, istoria înfăptuirii Unirii de la 24 ianuarie 1859, iar mai apoi, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, elevilor din câteva licee devene li s-au prezentat evenimentul de la 24 ianuarie 1859, contextul intern şi internaţional în care a fost posibilă înfăptuirea Unirii şi marile personalităţi care au conlucrat, cu pasiune şi iubire de ţară, pentru a realiza Unirea. La finalul prezentării, acestora li s-au adresat întrebări tematice, cei care au răspuns corect fiind recompensaţi cu premii constând în diplome şi cărţi oferite de Biblioteca Judeţeană. „Mulţumesc celor prezenţi la manifestare, pentru că ne-au rezervat ocazia ca şi în acest an, «să dăm mână cu mână» cu toţi cei care iubesc istoria acestui popor”, a spus Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. volocaru florin spune:

    imi pare rau de domnitor .ca viata de familie a avut numai necazuri.nevasta lui.elena nu a putut sa aiba copi.cand s-a iubit cu amanta[-care i-a nascut 2 copii,ambii au murit].–pedeapsa de sus.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Minivoleiul a crescut mare

Echipa de minivolei a CNS CSS „Cetate” Deva şi-a asigurat calificarea la turneul semifinal al Campionatului Naţional încă de la...

Gura lumii 25.01.2013

Gurile rele au aflat că o duduie, care a fost şefă până de curând, a bătut palma cu cei care...

A vrut sex, dar a rămas fără portofel

Un bărbat în vârstă de 65 de ani, din oraşul Călan, a fost acostat, în centrul localităţii, de către o...

Închide