Heineken finanţează proiecte pentru Haţeg

Mihai Leonard

Ieri, producătorul de bere Heineken, proprietarul fabricii de bere din Haţeg, a cărei activitate tocmai a fost oprită, a lansat, probabil ca o compensaţie, un program dedicat susţinerii şi dezvoltării comunităţii locale. Programul, lansat împreună cu Asociaţia „Hands Across Romania”, se derulează sub drapelul brandului local Haţegana.

În principal, iniţiativa producătorului de bere Heineken vizează organizarea unui concurs de proiecte pe trei domenii – cultură, turism şi social, pe care, odată selectate, să le finanţeze cu 60.000 de lei. De fapt, ideea acestui concurs cu depunere de proiecte este similară cu obţinerea finanţării cu fonduri europene, doar că în acest caz, banii sunt alocaţi de Heineken, iar entităţile invitate să participe cu proiecte sunt, exclusiv, organizaţiile non-guvernamentale din judeţ. În final, din cei 60.000 de lei alocaţi programului, vor fi finanţate trei proiecte, cele mai bune din fiecare domeniu, cu câte 20.000 de lei fiecare.

La acesta, ONG-ul trebuie să aibă o contribuţie de 20 la sută, care poate fi livrată şi în ore de muncă prestate pentru implementarea proiectului. Din păcate, deşi au fost invitate la întâlnirea cu reprezentanţii Heineken şi „Hands Across Romania” peste 70 de ONG-uri din judeţ, doar 11 au onorat invitaţia. Mai precizăm că, potrivit calendarului activităţilor, proiectele trebuie depuse până în data de 19 martie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.