Heian, în top la „Cupa Europei 2012“

Ciprian Marinuţ

Karatiştii de la clubul Heian Deva au obţinut patru medalii la competiţia internaţională „European Champions Cup 2012“, desfăşurată la finalul săptămânii, la Cluj Napoca.

Mezin de aur, lideră cu două medalii
Opt sportivi de la cluburile Kihon Deva şi Heian Deva au participat la cel mai puternic concurs de karate WUKF al toamnei. Competiţia s-a derulat la Cluj, exact cu trei săptămâni înainte de startul Campionatelor Mondiale, care vor avea loc în luna octombrie, în Serbia.
Cei şase sportivi de la Heian Deva s-au descurcat excelent, iar cinci dintre ei au reuşit să urce pe podiumul de premiere, cucerind o medalie de aur, două de argint şi una de bronz. Cel mai strălucitor trofeu l-a obţinut mezinul echipei, Mihai Cristian Martinesc, care s-a clasat pe  locul I în proba de kumite (luptă cu adversari reali), la categoria şapte-opt ani masculin. Şi lidera echipei, Andra Daniliuc (foto), a fost la înălţime. Ea a cucerit o medalie de argint cu echipa de kata feminin şi a ocupat locul trei la kumite individual, feminin, categoria 15-17 ani. Câte o medalie de argint au mai obţinut Victor Kuţaba, în proba de kata individual, masculin, categoria 9-10 ani, precum şi Diana Deac şi Sabrina Groza, coechipierele Andrei Daniliuc la kata echipe. Marius Biji, antrenorul de la Heian Deva, era mulţumit de rezultatele sportivilor săi şi încrezător că aceştia pot repeta istoria şi la Campionatele Mondiale, care vor avea loc la Novi Sad, în Serbia, în perioada 10-14 octombrie. „A fost un concurs puternic, cu numeroşi sportivi valoroşi la start. Obiectivul nostru principal a fost testarea nivelului de pregătire înaintea Campionatelor Mondiale de luna viitoare. Sportivii noştri au avut o comportare bună, însă mai sunt unele lucruri de pus la punct, pentru a reuşi să avem prezenţe pe podium şi la Mondiale“, a spus sensei Marius Biji, de la Heian Deva.
De la clubul Kihon Deva au participat sportivii Alexandru Andrei (16 ani) şi Iulia Tabac (12 ani), antrenaţi de sensei Dorel Gârbău, însă cei doi nu au reuşit să fie prezenţi pe podium. Competiţia s-a desfăşurat în sistemul WUKF şi a aliniat la start 630 de sportivi din nouă ţări: România, Ucraina, Serbia, Danemarca, Belgia, Marea Britanie, Polonia şi Ungaria.

One thought on “Heian, în top la „Cupa Europei 2012“

  • 26 septembrie 2012 la 23:18
    Permalink

    E bun antrenor Marius. Felicitari tuturor celor care au participat la competitie si clubului !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă 26.09.2012

Francisc Kovacs, preşedintele CARP Deva

Bulina neagră 26.09.2012

Dorel Vîrciu, infractor recidivist din Zlatna

Nicolae Guţă junior, implicat într-un accident rutier

Copilul manelistului Nicolae Guţă a fost implicat într-un accident rutier după ce a gonit cu maşina sa pe o străduţă...

Închide