Comunitate

Hărău: Taxele și impozitele locale se pot plăti și online

Magdalena Șerban
Cetățenii comunei Hărău, precum și toți cei care dețin proprietăți în zonă sau au de achitat diverse dări la bugetul local au acum posibilitatea să o facă în regim online, deci comod și rapid. Asta, pentru că a fost lansată aplicația https://harau.cityon.ro.

Digitalizare pentru simplificare
„Pentru persoanele interesate de plata impozitelor, taxelor, contractelor, amenzilor, etc, baza este online, se poate accesa atât de pe aplicația mobilă cât și prin link-ul https://harau.cityon.ro/ImpoziteTa…/PlataFaraAutentificare. De asemenea,
în curând o vor putea face și prin www.ghișeul.ro, însă deocamdată nu e finalizat 100 la sută, dar ur­mează. Până acum puteau achita la primărie, în nu­me­rar sau cu cardul (prin POS) ori prin virament bancar prin Trezorerie. Dar așa, elec­tronic, e totul ușor și se poate face de oriunde, din orice colț al țării sau chiar al lumii, nu mai e nevoie de prezența contri­bu­a­bi­lului sau să se roage de X sau Y să-i plă­tească taxele. În plus, în baza con­tu­lui propriu de pe cityon poate vedea exact, la orice oră, dacă și ce mai are de onorat, de la mașină până la tere­nuri și casă. Bineînțeles, vede numărul de chitanță cu care a făcut plăți, deci totul e contabilizat și are acces la ceea ce ține de propria persoană, nu și de alții. Chiar și amenzile apar. Absolut orice datorie fiscală. Consider că ne aflăm în vremurile în care Internetul nu mai e o dorință greu de îndeplinit, mai toată lumea având un smartphone. De aceea și pretențiile și nevoile oamenilor sunt altele și trebuie să ne raportăm la practica curentă și viitoare”, a transmis primarul din Hărău, Lucian Michael Albu Weber (foto). Edilul a dorit să le mulțu­mească celor care și-au plătit impozitele pentru 2023 în primul trimestru din anul curent, iar pe cei care nu au reușit încă să o facă îi roagă să nu uite. „Știu că nu e ușor pentru mulți când trebuie să aloce bani pentru acest gen de obligații fi­nanciare, dar ideal e să nu rămână datori și cu restanțe care să se adune. Tot lor le va fi greu când vor fi nevoiți să le plătească. Ceea ce se strânge la buget din încasări ne este sprijin în demersurile noastre in­vestiționale, de la mici lucrări de re­parații și până la studii de feza­bilitate pentru pro­iectele acce­sate pe axe euro­pene sau gu­ver­­na­men­tale. Deci contea­ză foarte mult ca să putem avan­sa în procesul de dez­­vol­tare”, a mai spus edi­lul lo­cal.