Comunitate

Hărău: peisajul unei comune europene

Magdalena Şerban

Drumuri, şcoli, proiecte europene şi multe alte puncte bifate pe ordinea de zi a edilului din comuna Hărău, Dorin Ioan Jibetean (foto). Toate, într-un prim mandat de primar.
 

Lucruri mari, cu bani puţini
Sunt, într-adevăr, destule lucruri cu care primarul comunei Hărău s-ar putea lăuda. Amenajarea unui parc situat lângă primărie, pietruirea şi repararea drumurilor comunale nemodernizate, din toate satele, asfaltarea unei porţiuni de 700 m din DC129, care străbate centrul de comună, precum şi punerea la punct a reţelei de iluminat public, dotată cu becuri economice, care luminează noaptea uliţele din toate satele comunei, sunt doar câteva din obiectivele realizate.
Vorbind de copii, viitorul comunei, primarul Dorin Ioan Jibetean subliniază câteva din realizările administraţiei locale în domeniul educaţiei. Astfel, elevii din comună beneficiază de un microbuz şcolar, care le asigură transportul gratuit. S-au executat lucrări de modernizare a grădiniţei şi şcolii din satul Bârsău, precum şi la şcoala generală din Hărău.

 

Serviciu de gospodărire propriu…
Pentru ca primăria să nu scoată prea mulţi bani din casierie pentru închirierea unor utilaje necesare lucrărilor edilitar-gospodăreşti, au fost achiziţionate patru asemenea utilaje, cu bani din bugetul propriu, astfel încât singurele costuri implicate să fie doar cele cu materialele necesare. Totodată, s-a înfiinţat la nivelul comunei, un serviciu public de gospodărire, în care lucrează personal calificat în diferite meserii. „Cu oamenii din acest serviciu, am reuşit să amenajăm, spre exemplu, terenul de fotbal din satul centru de comună, care în momentul de faţă, este apt pentru desfăşurarea competiţiilor sportive”, spune primarul Jibetean. Continuând cu trecerea în revistă a realizărilor, edilul şef din Hărău aminteşte şi de baza sportivă multifuncţională, din cadrul şcolii generale din Hărău, care urmează să fie finalizată. Aceasta se va afla la dispoziţia elevilor, dar şi a tineretului din comună, a tuturor celor dornici de mişcare, în cursul după-amiezii.

…Şi lista continuă
Căminele culturale sunt mărturie pentru fiecare eveniment organizat, an de an, la iniţiativa conducerii primăriei. În ciuda faptului că din cauza constrângerilor economice, nu s-a angajat un director de cămin, totuşi, căminele nu au fost excluse de la capitolul modernizări. “Lucrări de întreţinere şi reparaţii am reuşit să efectuăm la căminele culturale din Banpotoc şi Chimindia, urmând să le modernizăm şi pe cele din Hărău şi Bârsău. Totuşi, pentru mine, cel mai important obiectiv în această perioadă la nivel de comună este implementarea proiectului integrat de alimentare cu apă şi canalizare a tuturor satelor, demarat pe Măsura 322, din cadrul FEADR, a cărui valoare este de 8.000.000 de lei. Iar prioritar este să încercăm, prin valorificarea unor active proprii, să atragem resurse financiare, în vederea implementării branşamentelor individuale pentru apă şi canal, la toţi locuitorii comunei”, a subliniat Dorin Ioan Jibetean.

One thought on “Hărău: peisajul unei comune europene

  • laudabila initiativa de a face viata oamenilor mai buna, normal este sa radicam nivelul vieti an de an,apa,canalizarea ,drumurile sunt prioritati,uitativa la oras,omul de la tara vine si acum in mileniul 3,plin de noroi???.despre apa cerarerori mai urca in dealul barsaului este neagra mirositoare ,oare nuva este teama ca un copil sau batran nestiutor de carte moara band dinotrava de apa??.la baza proiectului cred ca era vorba de apa potabila??dece nu cereti la apa prod racordarea pe conducta retezat asa cum soimusul a facut alimentarea??.cat credeti ca o sa mai rezistam,ati facut multe promisiuni ca se rezolva, credeti ca ar fi cazul sa ne adresam presei tv. casa faca lumina//.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura