Haralambie Vochiţoiu a contestat dizolvarea grupului parlamentar UNPR din Senat

05 Vochitoiu (2)Maximilian Gânju

Senatorul hunedorean Haralambie Vochiţoiu (foto) a contestat decizia Senatului de luni, potrivit căreia grupul parlamentar al UNPR a fost dizolvat în urma demisiilor a nouă senatori.
Haralambie Vochiţoiu a cerut Senatului să constate că grupul parlamentar nu poate fi dizolvat în condiţiile în care are 10 senatori. „Dat fiind faptul că temeiul juridic a fost incorect, astăzi, noi, grupul UNPR, format din 10 persoane, care continuă să existe, am depus o contestaţie în temeiul Regulamentului, articolul 18, litera g, la Biroul Permanent, la preşedintele Senatului“, a declarat, ieri, senatorul Haralambie Vochiţoiu. El a precizat că grupul UNPR din Senat a fost constituit în urma fuziunii dintre UNPR şi PPDD, iar, în prezent, grupul are în componenţă 10 senatori.
„Vreau să luăm act că acest grup UNPR există în continuare. Nu s-a emis şi nici nu se putea emite o hotărâre a Senatului. În concluzie, vă rog să luaţi act de faptul că grupul UNPR există şi funcţionează şi, eventual, Comisia juridică, Comisia de regulament pot avea un punct de vedere. Vă rog doar să luaţi act“, a cerut conducerii Senatului, liderul UNPR din Hunedoara. Nouă senatori UNPR au părăsit partidul, 7 dintre ei alegând PSD.

One thought on “Haralambie Vochiţoiu a contestat dizolvarea grupului parlamentar UNPR din Senat

  • 28 iunie 2016 la 23:05
    Permalink

    Este ilegală decizia de dizolvare a grupului senatorial UNPR ? Dar constituirea lui a fost legală dacă UNPR nu a participat pe liste proprii la alegerile din 2012?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare