Sport

Handbalistele noastre au nevoie de o victorie

Naţionala feminină de handbal a României a învins selecţionata Porto Rico cu scorul de 43-20 (20-9), sâmbătă, la Castello, într-un meci din Grupa principală II a Campio­natului Mondial din Spania. „Tri­colorele” au acumulat 4 puncte și păs­trează șanse pen­tru o clasare printre pri­mele 10 naționale.

Nici o șansă
Alexandru Dedu, președintele Federației Române de handbal, a stabilit un obiectiv interesant pentru Campionatul Mondial, cla­sarea între primele 10 formații. România a pierdut însă orice șansă de calificare în sferturile de finală, așadar o clasare în top 8 este exclusă. Locul 3 la finalul grupei prin­ci­pale ar fi suficient pentru „tricolore”.
Pentru asta este nevoie de o victorie obli­gatorie astăzi împotriva Suediei. În aceste condiții, România va acumula 6 puncte și va termina pe locul 3 grupa II principală, după Norvegia și Olanda, dar peste suedeze, care ar rămâne cu 5 puncte.
Nu e singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească pentru o clasare în top 10. Ocupantele locurilor 3 din cele 4 grupe prin­ci­pale vor fi distribuite, în funcție de numărul de puncte și de golaveraj, pe pozițiile 9, 10, 11 și 12 în ierarhia finală a Campionatului Mondial.
„Tricolorele” stau mai bine decât formațiile din grupele III și IV. Așadar, o victorie cu Suedia ar fi suficientă pentru îndeplinirea obiectivului, locul 9 sau 10 la Mondial!

Clasament
1. Norvegia 6 puncte (+75)
2. Suedia 5 puncte (+73)
3. Olanda 5 puncte (+41)
4. România 4 puncte (+25)
5. Kazahstan 0 p (-84)
6. Porto Rico 0 p (-137)

Primele două clasate se califică în sferturile de finală.
Ultimele meciuri din grupă vor avea loc astăzi: Porto Rico – Kazahstan(16:30), România – Suedia (19:00) şi Olanda – Norvegia (21:30).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura