Sport

Handbalistele devene, ciuca bătăilor în Liga Florilor

Partida de la Deva a contat pentru etapa cu numărul 12, penultima din turul cam­pio­natului Ligii Florilor. A fost un derby al co­da­șelor din clasament, echipa locală, CSM Deva, lanterna roșie, a primit replica pen­ultiumei clasate, CSU Știința Bucuresti, formație cu zero puncte dar un golaveraj mai bun.

Accidentată grav, transportată la spital
Ne-am întrebat și noi ca și cei circa 300 de spectatori prezenți la joc, dacă de această dată echipa pregătită de Gheorghe Covaciu va reuși să obțină victoria? După cum a debutat jocul, părea că va fi doar o formalitate ca să înregistrăm prima victorie deveană. A fost 1-0 la debut și apoi 3-1 pentru gazde în minutul 8, după care jocul s-a întrerupt, deoarece Andreea Chericheș a fost grav accidentată, fiind transportată la spital.
Gazdele s-au desprins la 6-3 și 7-4 în minutul 14 și apoi am înregistrat cea mai mare diferență de scor între cele două com­ba­tante, în minutul 22, când tabela a arătat 12-8 pentru echipa locală, după ce devencele au înscris trei goluri consecutive. Apoi, îngrijorător, oaspetele au întors jocul și a fost 12-11 la pauză cu o ratare imensă a lui Cavlovici pe final de repriză.
În partea a doua a acestei întâlniri, am asis­tat la un joc haotic al echipei gazdă, s-a mers din egal în egal și în minutul 43 bucureș­ten­cele au preluat conducerea, 18 și apoi 19 la 17.
Sprijinite de publicul din sală handbalistele din Deva au reușit o egalare dătătoare de speranță, 20-20 în minutul 50 dar au căzut pe final de partidă.
Am notat două serii de câte trei goluri con­se­cutive înscrise de studentele din Capitală, cu Magda Cazanga marcatoare iar la final am notat o victorie meritată și muncită, 24-26 obținută de formața pregătită de Sorin Bârză.
CSM Deva: Inculeț, Nanu – Malac ( 7 goluri), Livrinikj (6), Predoi (3), Croitoru(2), Pătuleanu (2), Șamanț(2), Ciolan(2), Cherecheși, Tămaș, Onicaș, Racho. Antrenor: Gheorghe Covaciu.
CSU Știința București: Prodan, Dobre – Cavlovic (7), Cazanga (5), Boljevic (4), Leuștean (4), Coman (3), Bîță (2), Grigoraș (1), Ionescu. Antrenor: Sorin Bîrză.

Șanse aproape de zero
Ca o concluzie, cu această înfrângere, CSM Deva și-a redus aproape total șansele de a mai rămâne în liga națională de handbal, dar cum această ediție este lungă se pot întâmpla și minuni în viitoarele jocuri pe care echipa deveană le are de disputat, speranța moare ultima.
În etapa viitoare, CSM Deva joacă în deplasare la Gloria Bistrița pe 29 ianuarie, formație aflată pe locul 10 în clasament dar cu rezultate negative în ultimele etape.
CS Rapid București conduce în campionat cu 33 de puncte, după ce a câștigat partida de la SCM Craiova cu 39-24 , fiind secondată de SCM Rm.Vâlcea cu 28 de puncte (un joc mai puțin disputat) și de CSM București cu 25 puncte (două jocuri mai puțin disputate).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.