Sport

Handbalistele de la Deva, victorie de moral și revin pe primul loc

În derby-ul etapei a VI-a din seria C a Diviziei A de handbal feminin, spor­ti­vele de la CSM Deva au întâlnit pe te­ren propriu formația ACS Turda, aflată pe primul loc în clasament.

Avantaj de două goluri la pauză
Gazdele au debutat cu dreptul în această partidă și au avut un avantaj de 4 goluri, după care au redus motoarele, iar echipa din Turda a egalat și, neaș­teptat, la jumătatea primei reprize a condus cu 7-6. Gazdele au revenit și au preluat conducerea, iar la pauză au intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri, 14-12 pentru CSM Deva. La relua­re, devencele au apăsat pe acce­lerație, au condus cu 17-12, iar în mi­nutul 41 tabela arăta 23-16 pentru echipa din Deva, pentru ca la final să înregistrăm o victorie de moral, scor final 30-24 pentru gazde. În urma acestui rezultat, jucătoarele pregătite de Daniel Gheorghe au revenit în frun­tea clasamentului și termină anul pe prima poziție, meciul cu Turda fiind ultimul oficial din campionat în 2023.
Au evoluat în partida cu ACS Turda: Ana Inculeț, Andreea Nastasă – Lavinia Florea (6 goluri înscrise ), Nicoleta Deaconu (5), Nika Matavs, Andreea Tetean (ambele câte 4), Diana Șamanț (3), Bianca Cherecheși, Daniela Toader (fiecare 2), Zsofia Csavar, Sarah Darie, Alexandra Orșivschi, Tatiana Sutranova (toate 1), Andrada Chici, Irina Croitoru, Andreea Tecar.