HANDBAL FEMININ. Turneul de calificare la Jocurile Olimpice

Jelena Despotovic, interul dreapta titular din selecţionata Muntenegrului, formaţie an­trenată de Kim Rasmussen, a fost infec­tată cu coronavirus şi este indisponibiliă pen­tru turneul preolimpic de la sfârşitul a­cestei săptămâni, programat la Podgorica.
Interul dreapta, transferat de Gyor pentru sezonul următor, reprezintă un handicap imens pentru Kim Rasmussen & Co. Des­po­tovic a fost printre cele mai bune jucătoare ale Muntenegrului la Euro 2020, turneul final unde a terminat pe locul 8. Ea a fost a doua marcatoare a echipei cu 25 de goluri şi a patra în categoria paselor decisive (25).
Muntenegru va întâlni România pe 21 mar­tie într-un joc decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi are avan­tajul terenului propriu la acest turneu pre­olimpic de calificare la care mai participă şi Norvegia.
Antrenorul Kim Rasmussen nu se poate baza nici pe Djurdjina Malovic, astfel că pare să întâmpine aceleaşi probleme ca şi Româ­nia la nivelul interului dreapta. Pentru a-şi acoperi lotul, Kim Rasmussen le-a convocat pe Sanja Premovic (în prezent la Iuventa Mi­cha­lovce) şi Nikolina Knezevic (CSM Galaţi).
România face deplasarea în Muntenegru mâine cu un lot format din 18 jucătoare, iar primul meci îl va susţine sâmbătă, cu Nor­vegia. Deschiderea tuirneului este vineri, cu partida Muntenegru – Norvegia. iar partida Muntenegru – România este programată pe 21 martie, fiind ultimul joc al turneului.
Turneul de calificare se va disputa la Podgorica în perioada 19-21 martie, cu Mun­tenegru, Norvegia şi România. Cele mai bune două naţionale se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 23 iulie – 8 august.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare