HANDBAL FEMININ. Turneul de calificare la Jocurile Olimpice

16 martie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Jelena Despotovic, interul dreapta titular din selecţionata Muntenegrului, formaţie an­trenată de Kim Rasmussen, a fost infec­tată cu coronavirus şi este indisponibiliă pen­tru turneul preolimpic de la sfârşitul a­cestei săptămâni, programat la Podgorica.
Interul dreapta, transferat de Gyor pentru sezonul următor, reprezintă un handicap imens pentru Kim Rasmussen & Co. Des­po­tovic a fost printre cele mai bune jucătoare ale Muntenegrului la Euro 2020, turneul final unde a terminat pe locul 8. Ea a fost a doua marcatoare a echipei cu 25 de goluri şi a patra în categoria paselor decisive (25).
Muntenegru va întâlni România pe 21 mar­tie într-un joc decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi are avan­tajul terenului propriu la acest turneu pre­olimpic de calificare la care mai participă şi Norvegia.
Antrenorul Kim Rasmussen nu se poate baza nici pe Djurdjina Malovic, astfel că pare să întâmpine aceleaşi probleme ca şi Româ­nia la nivelul interului dreapta. Pentru a-şi acoperi lotul, Kim Rasmussen le-a convocat pe Sanja Premovic (în prezent la Iuventa Mi­cha­lovce) şi Nikolina Knezevic (CSM Galaţi).
România face deplasarea în Muntenegru mâine cu un lot format din 18 jucătoare, iar primul meci îl va susţine sâmbătă, cu Nor­vegia. Deschiderea tuirneului este vineri, cu partida Muntenegru – Norvegia. iar partida Muntenegru – România este programată pe 21 martie, fiind ultimul joc al turneului.
Turneul de calificare se va disputa la Podgorica în perioada 19-21 martie, cu Mun­tenegru, Norvegia şi România. Cele mai bune două naţionale se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 23 iulie – 8 august.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Emiterea deciziei de impunere urmare a verificării documentare

În ediția din data de 14 octombrie 2020, motivat de intrarea în vigoare a reglementărilor conținute în OPANAF nr.3632 din...

Zeci de hunedoreni refuză vaccinarea cu serul AstraZeneca, speriaţi de ce se întâmplă în lume

În judeţ, am avut 2.700 de doze de vaccine AstraZeneca, lotul ABV 2856, care au fost folosite în totalitate  ...

Bulina albă

Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara Pentru că, hunedorean fiind de...

Închide