Sport

HANDBAL FEMININ. Sezon catastrofal, retrogradare sigură

După un sezon catastrofal, în care a înregistrat o singură victorie, formația CSM Deva a jucat ultima partidă din acest campionat, duminică seara, în compania formației Gloria Bistrița. Jocul a fost unul chiar foarte bun pentru devence, care au reușit să se mențină în plasa adversarului. A fost 6-2 pentru oaspete în minutul 9 și apoi 10-6 în minutul 17, iar la pauză, 17-15 pentru handbalistele din Bistrița.

Festivitate pentru retragere
Repriza secundă fost controlată de că­tre sportivele oaspete dar și hand­ba­lis­tele din Deva au avut câteva acțiuni reu­șite. Nu au reușit să se apropie, însă, de ad­versare, astfel că victoria a revenit echi­pei din Bistrița, care a câștigat cu 34-24.
Pentru echipa deveană aceasta a fost ultima evoluție pe teren propriu în această stagiune și, din păcate, formația pregătită de Daniel Gheorghe a re­tro­gradat în Liga secundă. Șanse minime ca la nivelul forului de specialitate să se decidă mărirea numărului de formații în prima ligă, astfel că e cert că din sezonul viitor echipa va juca în Divizia A, cu condiția ca cei din conducerea clubului să dorească acest lucru.
La finalul partidei de la Deva, galeria Viperele Galbene, coordonată de Angela Pop, a organizat o mică festi­vi­ta­te pentru retragerea din activitatea de perfor­manță a fostei componente a echipelor din Deva, Valentina Elisei-Ardean.
Titlul național la ediţia 2021-2022 a Ligii Naţionale de handbal feminin a fost cucerit de CS Rapid Bucureşti, iar po­diu­mul a fost completat de CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea. Au retrogradat CSU Ştiinţa Bucureşti şi CSM Deva, ultimele două clasate, în timp ce Dacia Mioveni şi CSM Slatina vor evolua în turneul de menţinere/ pro­movare, alături de formaţiile clasate pe locurile secunde în cele două serii din Divizia A.

One thought on “HANDBAL FEMININ. Sezon catastrofal, retrogradare sigură

  • Aaaaa, de aia două fete n-au zis nimic sâmbătă când le-am întrebat pe ce loc sunt. Nu știam că sunt ca dinamo la retrogradare. Vai de voi. Am avut pe Remin Deva-câștigătoare de Cupă europeană și acum urmașele retrogradează!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.