HANDBAL FEMININ. Devencele joacă la Brașov pentru promovare în Liga Florilor

Mâine vor debuta jocurile din cadrul turneului de promovare în prima ligă de handbal feminin, Liga Florilor, tur­neu care va decide cele două echipe care vor promova direct pe prima scenă a handbalului românesc.

Discuții, discuții

În turneul de promovare în Liga Florilor s-au calificat formațiile Corona Brașov, gazda turneului, CS Activ Prahova Ploiești, CSM Unirea Slobozia, Știința București, CSM Iași, CSU Cluj-Napoca, CSM Roman și CSM Deva. Oficialii care au fost desemnați de către Federația Română de Handbal să decidă cine merită să ajungă (sau după caz să revină) în prima ligă, sunt cuplurile de arbitrii Agliceriu/Turdean (din Prahova și Mureș), Constantin/Enache (ambii din București), Belean/Hendrea (Mureș și Maramureș), Babău și Roibu (ambii din Prahova). Observatorii sunt din Vâlcea
și din Teleorman, iar supervizorul din București. Fără a face alte comentarii, se observă că sunt desemnate cupluri din Prahova, în condițiile în care este o echipă care se află prinsă în lupta pentru promovare, CS Activ Prahova Ploiești și o pereche din București, în competiție fiind și Știința București. Cum în ultima perioadă au fost tot feluri de comentarii ale oficialilor de la cluburile din prima ligă, la modul în care arbitrii au împărțit drep­tatea pe teren, este cazul să ne aș­teptăm și la multe comentarii după evo­luțiile lor în turneul de la Brașov.
Echipa din Deva va juca primul meci, as­tăzi, de la ora 16.00, în compania for­ma­ției CSM Roman. Dacă vor câștiga acest prim joc, devencele vor evolua sâmbătă, într-o partidă în care vor întâlni formația câștigătoare din jocul dintre CSU Știința București și CSM Iași.

Iată programul zilei de astăzi:

  • Ora 10.00: CSU Știința București – CSM Iași
  • Ora 12.00: CS Activ Prahova Ploiești – CSM Unirea Slobozia
  • Ora 14.00: CSM Corona Brașov- CSU Cluj-Napoca
  • Ora 16.00: CSM Roman – CSM Deva.