Sport

HANDBAL FEMININ. Devencele au câştigat prea uşor acasă

Partida disputată de formația CSM Deva, sâmbătă, la Sala Sporturilor din reședința de județ, cu echipa CSU Timișoara, ultima clasată în seria C din liga secundă, a fost un bun antre­nament cu public.

Oaspetele, modeste
Circa 400 de suporteri deveni au fost prezenți în tribune pentru a urmări evoluția echipei pregătite de prof. Daniel Gheorghe și au aplaudat o nouă victorie înregistrată de către handbalistele de la CSM Deva. O singură dată au condus pe tabela de scor studentele de la Timișoara, mai precis în minutul 1, când au reușit un atac la poarta deveană, finalizat cu un gol. Apoi, gazdele au egalat și au înscris gol după gol, în aplauzele celor din tribune. De altfel, nu s-a pus deloc problema echipei învingătoare, deoarece formația timișoreană a venit la Deva cu doar nouă jucătoare trecute pe foaia de joc, iar evo­luția handbalistelor de la CSU Timișoara a fost una modestă în comparație cu ceea ce am văzut în jocul echipei gazde. Câteva repere ale partidei: minutul 8 scorul a fost 8-3 pentru CSM Deva, în minutul 11 a fost 10- 4, în minutul 17 a fost 15 la 6 pentru echipa gazdă, iar la pauză avantajul de pe tabelă a fost 25 la 10 pentru handbalistele de la CSM Deva. În repriza secundă asediul la poarta timișoreană a continuat, iar în minutul 35 scorul a luat proporții tabela arătând 30 -11 pentru jucătoarele pregătite lui Daniel Gheorghe și cei doi secunzi. Am văzut și un gol spectaculos înscris de Cristina Malac, care a trimis de pe linia de 9 m a echipei devene direct în poarta adversă, cu un lob reușit peste portarul timișo­rean.
Tot pe primul loc
Un alt aspect de menționat a fost evoluția foarte bună a junioarei Rebeca Vlădășel, (transferată în pauza de iarnă, de la CSU Reșița), cea care a înscris 8 goluri pentru echipa deveană, ea arătând că transferul a fost unul inspirat și de viitor. În final, CSM Deva s-a impus cu scorul de 46-20 (la pauză 15-10) și se men­ține pe primul loc în seria C, cu 37 de puncte din 13 partide, având 12 victorii și un meci egal.
Au evoluat la CSM Deva: Ioana Petrescu (2 goluri înscrise),Irina Croitoru(7),Ioana Toader (4),Cristina Malac (5), Diana Samanț (7), Rebeca Vlădășel (8), Alexandra Orsivschi (1), Elena Deaconu (2), Andreea Tetean (6), Dalia Cîmpean 2), Sahra Racho (2) și portarii Ana-Maria Inculeț, Andreea Nastasă. Au arbitrat fără probleme Diana Doșa și Oana Ianu (ambele din Reșița).
Etapa următoare, programată pe data de 18 februarie, aduce un alt meci dificil pentru echipa noastră, care se va deplasa la formația CNE Rm. Vâlcea.

Alte rezultate din etapa cu numărul 13:

  • Arena Tg. Mureș – CNOPJ B. Mare 31-36 (19-21)
  • CSU Cluj – CSU Oradea 28-23 (19-14)
  • ACS Turda – CSU Reșița 41-27 (21-12)
  • Gloria 2 Bistrița – CNE Rm. Vâlcea 25-23 (12-10).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura