HANDBAL. Echipa Norvegiei este campioană europeană

21 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Turneul final al Campionatului European de handbal feminin din Danemarca s-a încheiat duminică, 20 decembrie, la Herning, unde au fost programate partidele pentru medalii: Croația – Danemarca 25-19 (finala mică) și Franța – Norvegia 20-22 (finala mare). Croatele au cucerit medaliile de bronz, Franța se mulțumește cu argintul, în vreme ce Norvegia s-a încoronat pentru a opta oară regina bătrânului continent.

Campioana europeană Norvegia obţine şi calificarea directă la Campionatul European din 2022, precum şi la Campionatul Mondial din 2021, alături de celelalte trei semifinaliste. Tot acolo se află deja naţionala Olandei, în calitate de deţinătoare a titlului, şi Spania, finalistă.

Norvegia a câștigat toate partidele disputate la acest Campionat European: 35-22 vs Polonia, 42-23 vs Germania, 28-20 vs România, 32-25 vs Olanda, 36-25 vs Croația, 32-21 vs Ungaria, 27-24 vs Danemarca și 22-20 vs Franța. Cele mai bune marcatoare de la învingătoare au fost Stine Skogrand, Nora Mork și Veronica Kristiansen, toate cu câte patru goluri. De cealaltă parte, Pauletta Foppa a înscris de cinci ori.

România a încheiat turneul pe locul al 12-lea, cea mai slabă clasare din istoria participărilor la Campionatul European.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Campioana europeană Larisa Iordache: nu este niciodată prea târziu să îţi urmezi visul!

Ediția 2020 a Campionatelor Europene de gimnastică artistică a devenit de acum  istorie, iar gimnastele din România și-au trecut din nou...

REPERE MEDICALE. Amigdalita

Dr. Biochimist Manuela Ştef Amigdalele sunt două organe de formă ovală situate la nivelul gâtului, în spatele cavității bucale, care...

Bulina neagră

Dumitru Daniciuc, pensionar de 60 de ani, din Petrila Pentru că a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru...

Închide