HALTERE. Ce medalii au cucerit sportivii români la Campionatele Europene

5 aprilie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Sportivul român Valentin Iancu-Ionadi a cucerit două medalii de argint, duminică, la cat. 55 kg, în cadrul Campionatelor Euro­pene de haltere de la Moscova. Valentin Iancu-Ionadi (CS Olimpia) a obţinut argintul la aruncat, cu 140 kg, şi la total, cu 248 kg, în timp ce la stilul smuls s-a clasat pe poziţia a cincea, cu 108 kg.

Să nu fie depistaţi pozitivi
Monica Suneta Csengeri (foto) a cucerit trei me­dalii de aur, sâmbătă, în limitele cat. 49 kg, la această ediţie a europenelor, după ce s-a impus la stilul smuls cu 86 kg, ratând de două ori la 90 kg. La stilul aruncat, Csengeri a ieşit învingătoare cu 103 kg, iar la total a câştigat cu 189 kg.
Mihaela Valentina Cambei a cucerit me­dalia de argint la stilul aruncat cu 100 kg, ratând încercarea la 102 kg. Ea a mai cu­ce­rit o medalie de bronz la total, cu 180 kg.
Cosmina Adriana Pană a cucerit medalia de argint la stilul aruncat, la categoria 45 kg.
România a participat cu 9 sportivi, 7 la feminin şi 2 la masculin, la Campionatele Euro­pene de la Moscova, în perioada 3-11 aprilie, obiectivul stabilit de Federaţia Română de Haltere fiind câştigarea a trei me­dalii. Important este ca în urma acestor întreceri de la Moscova, sportivii noştri să nu fie depistaţi pozitiv în urma controalelor fă­cute de WADA (Agenţia Mondială Anti­doping), federaţia română fiind urmărită atent pentru că în ultimii ani a avut mai mulţi sportivi depistaţi pozitiv. Un nou caz ar duce la suspendarea federaţiei noastre pentru următorii patru ani de la toate com­petiţiile internaţionale .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
JUDO. Au pierdut toţi trei

Cei trei sportivi români care au evoluat sâmbătă la turneul de judo Grand Slam de la Antalya au pierdut în...

REPERE MEDICALE. Macromineralele

Dr. Biochimist Manuela ŞTEF Mineralele sunt substanţe anorganice care îndeplinesc funcţii esenţiale în cor­pul omenesc. Mineralele sunt împărţiteîn două categorii:...

Bulina albă

Răzvan Militaru, florar din localitatea Petrila, Pentru că a decis să doneze atât localităţii de baştină cât şi municipiului Petroşani...

Închide