HALTERE. Ce medalii au cucerit sportivii români la Campionatele Europene

Sportivul român Valentin Iancu-Ionadi a cucerit două medalii de argint, duminică, la cat. 55 kg, în cadrul Campionatelor Euro­pene de haltere de la Moscova. Valentin Iancu-Ionadi (CS Olimpia) a obţinut argintul la aruncat, cu 140 kg, şi la total, cu 248 kg, în timp ce la stilul smuls s-a clasat pe poziţia a cincea, cu 108 kg.

Să nu fie depistaţi pozitivi
Monica Suneta Csengeri (foto) a cucerit trei me­dalii de aur, sâmbătă, în limitele cat. 49 kg, la această ediţie a europenelor, după ce s-a impus la stilul smuls cu 86 kg, ratând de două ori la 90 kg. La stilul aruncat, Csengeri a ieşit învingătoare cu 103 kg, iar la total a câştigat cu 189 kg.
Mihaela Valentina Cambei a cucerit me­dalia de argint la stilul aruncat cu 100 kg, ratând încercarea la 102 kg. Ea a mai cu­ce­rit o medalie de bronz la total, cu 180 kg.
Cosmina Adriana Pană a cucerit medalia de argint la stilul aruncat, la categoria 45 kg.
România a participat cu 9 sportivi, 7 la feminin şi 2 la masculin, la Campionatele Euro­pene de la Moscova, în perioada 3-11 aprilie, obiectivul stabilit de Federaţia Română de Haltere fiind câştigarea a trei me­dalii. Important este ca în urma acestor întreceri de la Moscova, sportivii noştri să nu fie depistaţi pozitiv în urma controalelor fă­cute de WADA (Agenţia Mondială Anti­doping), federaţia română fiind urmărită atent pentru că în ultimii ani a avut mai mulţi sportivi depistaţi pozitiv. Un nou caz ar duce la suspendarea federaţiei noastre pentru următorii patru ani de la toate com­petiţiile internaţionale .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare