Guvernul PSD sprijinã financiar reabilitarea stradalã din municipiul de pe Cerna

05 reabilitare str HD  Oana Mihnea

Municipiul Hunedoara va primi încă un ajutor financiar consistent de la Guvern, peste 49 de milioane de lei, pentru a continua lucrările de reabilitare stradală în municipiu.

În anul 2010 a fost încheiat acordul cadru de lucrări pentru obiectivul „Lucrări de extindere reţea cu apă şi canalizare, instalaţii de pompare şi reabilitare stradală în municipiul Hunedoara“, care cuprinde patru contracte subsecvente în valoare de 107.428.522 lei.

Peste 65 de milioane lei
În cursul anilor 2013 şi 2014, Hunedoara a primit de la Ministerul dezvoltării regionale 15 milioane de lei pentru asfaltarea străzilor, iar acum a venit momentul să fie aprobată încă o finanţare importantă. „Prezentă în urmă cu două luni la o întâlnire cu primarii PSD la Hunedoara, ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, a promis sprijin pentru derularea proiectului aflat în lucru. În urmă cu câteva zile, ministrul a semnat două acte adiţionale la contractul de finanţare în valoare de 49.402.836 lei. Practic, aceşti bani acoperă în totalitate plata lucrărilor din cartierele Micro IV, V, VI, VII şi pentru încă 12 străzi. Putem spune că Guvernul PSD-UNPR-ALDE a contribuit cu aproape 65 milioane de lei la modernizarea reţelei stradale şi pietonale din municipiul Hunedoara iar eu, în calitate de viceprimar PSD, nu pot decât să mulţumesc pentru acest lucru“, a declarat Dan Bobouţanu, viceprimarul Hunedoarei. Prin urmare, Guvernul a acoperit în procent de 70 la sută cheltuielile cu lucrările, fiind vorba despre cel mai important ajutor financiar acordat de Guvern pentru o administraţie locală de la noi din judeţ.

Lucrările sunt în grafic
Reabilitarea stradală se află în curs de execuţie şi trebuie finalizată până în 2018. Pe contractul subsecvent I şi II, lucrările au fost încheiate, iar III şi IV sunt în curs de finalizare. Potrivit informaţiilor furnizate de viceprimarul Dan Bobouţanu, contractul subsecvent III cuprinde cartierele Micro VI, VII şi câteva străzi, toate în suprafaţă de 150.297 metri pătraţi. Subsecventul IV include cartierele Micro IV şi V, în suprafaţă de 101.798 metri pătraţi şi 1.245 metri de canalizare pe strada Cantacuzino. Contractele I şi II cuprind în total 178.000 metri pătraţi de străzi şi trotuare reabilitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.