Guvernul PSD-ALDE susţine investiţiile româneşti!

9 mai 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Aşa cum a demonstrat, Guvernul PSD-ALDE susţine mediul de afaceri! Pentru a CREŞTE accesibilitatea companiilor ROMÂNEŞTI la finanţarea investiţiilor cu ajutor de stat, în 2018 au fost aprobate modificări ale schemei de ajutor de stat.

Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate – dintre cele 27 de societăţi care vor implementa cele 28 de proiecte de investiţii, 44,44% au capital românesc. Aşadar, în mai puţin de un an, am încheiat acorduri de finanţare pentru 28 de proiecte de investiţii, cu o valoare totală de aproape 3 miliarde de lei.
Ajutorul aprobat pentru finanţarea din partea statului este de peste 1 miliard de lei. Sunt proiecte ce vor genera în timp peste 4.000 de noi locuri de muncă şi au o contribuţie la dezvoltarea regională, în valoare totală de 1,21 miliarde de lei.
Între măsurile luate, amintim:
– diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiţii pentru a fi eligibile la 1 milion de euro;
– emiterea proiectului acordului pentru finanţare pentru toate proiectele de investiţii eligibile. Acest lucru a oferit şi companiilor româneşti posibilitatea de a se înscrie în schema de ajutor de stat.
Astfel, din ianuarie 2018, toate întreprinderile mici şi mijlocii care au venituri de până la 1 milion de euro plătesc un impozit de doar 1% din cifra de afaceri. În acest mod încurajăm firmele româneşti să îşi dezvolte afacerea şi să contribuie la creşterea economiei naţionale.
Înainte de ianuarie 2018, doar întreprinderile cu venituri de până la 500.000 de euro se încadrau la acest regim de impozitare. PSD a dublat pragul pentru ca peste 90% din companiile româneşti să beneficieze de acest impozit redus. Doar aşa putem construi şi dezvolta economia reală a României. Avem nevoie de mai mulţi antreprenori români şi din afara ţării, antreprenori care să îşi continue ideile şi care pot extinde limitele inovării. Ne dorim să le asigurăm un mediu de afaceri cât mai accesibil.
PNL consideră că susţinătorii noştri sunt săraci şi proşti. De aceea, când au fost la guvernare au mărit TVA şi alte taxe şi au blocat astfel dezvoltarea antreprenorilor români.
Noi suntem mândri să susţinem înfiinţarea a cât mai multe firme, astfel încât România să devină ţara cu cele mai multe #Start-UP-uri din Uniunea Europeană. România merită mai mult respect în Europa!
Datorită măsurilor adoptate de către Guvernul PSD-ALDE, economia României a devenit una dinamică şi se bucură de încrederea mediului de afaceri.
Proiectele de investiţii, care vor fi dezvoltate cu sprijin guvernamental, vor aduce plus valoare economiei româneşti, prin efectul de multiplicare. Guvernul PSD-ALDE a reuşit să facă funcţională şi atractivă această schemă de ajutor de stat, atât pentru companiile cu capital românesc, cât şi pentru cele cu capital străin, fapt demonstrat de numărul mare de acorduri semnate.
România are o creştere istorică de 33% a Produsului Intern Brut, de când PSD a preluat guvernarea! Este reuşita incontestabilă a aplicării cu consecvenţă a programului de guvernare votat de români. Ne respectăm angajamentele! Prin politici inteligente susţinem un mediu de afaceri dinamic şi sănătos – temelia dezvoltării ţării, dar şi a creşterii bunăstării oamenilor.
Comandat de Partidul Social Democrat
CUI mandatar 41190008

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Cetateni Vaii Jiului vor ca anul acesta sa nusi mai rupa masinile pe DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa sau spre Transalpina ori sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca . ASFALTATIL !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 10.05.2019

Cică e mare scandal într-o organizaţie de partid locală. Şuşotesc zvonerii prin târg că un candidat care se pregăteşte de...

Medalii pentru luptătorii din Valea Jiului

Sportivii legitimaţi la secţia de lupte libere din cadrul CSŞ Petroşani au participat la Campionatul Naţional Şcolar de la Sfântu...

Cupa Cetăţii la gimnastică aerobică

La finalul acestei săptămâni, Sala sporturilor din municipiul Deva va fi din nou gazda întrecerilor din cadrul tradiţionalei competiţii internaţionale,...

Închide