Guvernul Ponta a revenit rapid. Salariile directorilor de la companiile de stat rămân plafonate

Guvernul  a aprobat, joi, un memorandum prin care limi­tează din nou salariile directorilor la nivelul celui al unui secretar de stat.

 O singură lună. Doar atât le-a permis Guvernul Ponta 2 directorilor generali din companiile cu capital de stat să încaseze salarii uriaşe. După ce vechea plafonare a expirat, Guvernul a venit, joi, cu un nou memorandum prin care plafonează şi pentru 2013 salariile directorilor din companiile de stat. Totodată rămân plafonate şi indemnizaţiile pe care le au reprezentanţii statului în Consi­liile de Administraţie şi Adunările Generale ale Acţionarilor.  Printre cei afectaţi de această hotărâre a Guvernului Ponta este şi Costel Alic, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara – dar şi alţii din judeţ – căruia, în luna noiembrie, Consiliul de Administraţie a CEH i-a aprobat un salariu de 195.000 de lei lunar. O dată cu intrarea în vigoare a noului memorandum, salariul acestuia va fi readus, probabil, la 4700 lei pe lună, cât avea înainte de mărirea aprobată de Consiliul de Administraţie al CEH.

Guvernul a stabilit joi, în cadrul şedinţei, că indemnizaţii­le directorilor din companiile de stat vor fi plafonate şi pentru anul viitor, iar salariile angajaţilor vor creşte cu maximum 3 la sută, dar numai dacă societatea în care lucrează a înregistrat profit în anul precedent. (M.C)

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare