Guvernul condus de Victor Ponta a sprijinit permanent comunităţile locale

29 octombrie 2014 | 2 Comentarii | Publicat in: Comunitate

07 pag1 st sus Macheta-presa-Uneste-RuralÎn cei peste doi ani şi jumătate de când guvernarea ţării este asigurată în principal de PSD, iar Victor Ponta este primul-ministru al guvernului, municipiul Brad a beneficiat de sprijin major din partea guvernului, în special pentru depăşirea problemelor majore ale comunităţii, cât şi prin sprijinirea unor proiecte locale, respectiv derularea unor programe guvernamentale în infrastructura municipiului.

Sprijin substanţial pentru funcţionarea sistemului de termoficare a municipiului Brad
Una dintre cele mai mari probleme ale municipiului, cea legată de asigurarea funcţionalităţii sistemului de încălzire centralizată în municipiul Brad, a fost rezolvată de fiecare dată în ultimele trei ierni, prin sprijinul nemijlocit al guvernului, în special prin alocarea de sume de la fondul de rezervă, în vederea asigurării combustibilului necesar funcţionării Centralei Termice.
Actuala situaţie economică dificilă a sistemului de termoficare este determinată de cauze obiective, în primul rând din cauza preţului mare al combustibilului, procesul tehnologic de producere al energiei termice fără cogenerare şi eliminarea de către Guvernul Boc a subvenţiilor acordate pentru acoperirea diferenţelor dintre costul de producere şi preţul de vânzare la populaţie a unei gigacalorii.

Investiţii în infrastructură de drumuri şi pentru sistemul de termoficare
În luna octombrie 2014, municipiul Brad a semnat cu Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, contractul de finanţare pentru proiectului de reabilitare al drumului D C 16 Brad-Ruda Brad, în valoare de 750.000 lei, proiect  aflat deja în derulare şi continuarea proiectului pentru DC 10 Brad-Valea Brad, aflat acum în faza de atribuire a contractului de execuţie.
Ambele proiecte sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii cu fonduri de la guvern, acordate pe bază de proiecte ale administraţiei publice locale.
Pe parcursul anului 2014, s-au derulat lucrările de reabilitare a Punctului Termic nr. 1 şi reţelelor aferente, un proiect în valoare de 1.200.000 lei, finanţat în proporţie de 60 la sută din fonduri de la guvern, iar 40 la sută din bugetul local. Acest proiect duce la eliminarea pierderilor din distribuţia agentului termic în zona Oraşului Nou.
Alocarea de resurse pentru achitarea integrală a datoriilor Spitalului municipal Brad
Spitalul municipal Brad asigură servicii medicale pentru populaţia din nordul judeţului Hunedoara şi chiar judeţele limitrofe, doar 35 la sută dintre pacienţii spitalului fiind locuitori ai municipiului Brad. Datoriile acumulate în timp de către spital în perioada ultimului an au dus la imposibilitatea desfăşurării normale a activităţii, practic, în ultima perioadă, spitalul nemaiputând face plăţi decât pentru salarii.
În faţa unei asemenea situaţii, administraţia publică a municipiului Brad a solicitat sprijin de la guvern şi, în luna octombrie 2014, s-a acordat suma de 2.465.000 lei pentru achitarea facturilor restante înregistrate de Spitalul Municipal Brad. În urma acestei măsuri, activitatea în spital poate reveni la normal, fiind astfel posibilă acordarea unor servicii medicale de calitate corespunzătoare.

Implementarea unor proiecte cu fonduri europene
Începând cu luna aprilie, în municipiul Brad se derulează implementarea unui proiect de extindere a reţelei de canalizare şi apă. Acest proiect este realizat de operatorul SC Apaprod, municipiul Brad fiind beneficiar. Proiectul are ca scop creşterea calităţii vieţii în municipiul Brad, prin asigurarea unui grad de conectare la utilităţi pentru 90 la sută din populaţia municipiului.
O mare problemă constatată de administraţia municipiului şi foarte des reclamată de cetăţeni o reprezintă faptul că în această perioadă de implementare a proiectului amintit, străzile sunt foarte grav afectate de lucrări şi cetăţenii au de suferit în urma disconfortului creat de şantier. Este necesară monitorizarea execuţiei lucrărilor cu mai multă atenţie de către cei în drept să o facă, iar constructorii să manifeste o mai mare grijă pentru calitatea lucrărilor, inclusiv refacerea străzilor afectate.

Strada Decebal, destinată şi traficului greu, este în plin proces de reabilitare cu fonduri europene
Una dintre cele mai mari probleme legată de infrastructură rutieră şi anume, cea legată de starea necorespunzătoare în care s-a aflat strada Decebal, este acum în curs de rezolvare, având în vedere că de aproape două luni se derulează lucrările de reabilitare a acestei artere, cu fonduri europene, în valoare de 7.600.000 lei.
În funcţie de posibilităţile de execuţie a lucrărilor, corelat cu starea vremii, în această toamnă, sperăm să se toarne pe o anumită porţiune şi primul strat de asfalt, iar în primăvara anului viitor să fie finalizat proiectul şi strada redată circulaţiei în condiţii normale.

Proiecte pentru viitor
În perioada următoare, administraţia publică a municipiului Brad are în vedere derularea unor proiecte în municipiu, în infrastructură, clădiri publice şi sprijin pentru crearea de noi locuri de muncă. Implementarea unor proiecte presupune accesarea de fonduri europene, iar altele, pentru asigurarea resurselor financiare, au nevoie de sprijin din partea guvernului, având în vedere că veniturile bugetului municipiului Brad sunt destul de reduse, iar nevoile sunt tot mai mari.
Reabilitarea DN 76 Deva-Brad-Oradea şi accesul la Autostrada A1 sunt o oportunitate pentru municipiul Brad, fiind asigurat accesul rapid şi în condiţii de siguranţă în zona Brad.
Ca o concluzie a celor prezentate, pot spune că în ultimii 25 de ani, actualul guvern este singurul care a acordat o atenţie majoră comunităţii brădene, iar Victor Ponta este singurul prim-ministru al României care cunoaşte problemele municipiului Brad şi singurul care a acordat un sprijin substanţial pentru rezolvarea lor.
Cu fiecare prilej, Victor Ponta a susţinut necesitatea rezolvării problemelor comunităţii atât pe termen scurt, dar şi necesitatea derulării unui proiecte pe termen mediu şi lung în vederea dezvoltării durabile a zonei Brad.
Florin Cazacu, primarul municipiului Brad

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. as spune:

    Adica ceva de genu,ne-au dat astia pomana,cum sa nu-i votam.

  2. Iliescu spune:

    POMANA ELECTORALA MARCA PONTA

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră 29.10.2014

Daria Vişănescu, maestra FIDE, legitimată la Clubul de şah Deva

Gura lumii 29.10.2014

Povestesc cârcotaşii, că într-o sfântă zi de duminică, într-un mare târg de maşini şi alte alea, foarte căutat de amatorii...

Bulina albă 29.10.2014

Anamaria Gherghel, sportivă legitimată la Comexim Lupeni

Închide