Guvernul Boc joacă alba-neagra pe spinarea românilor

04 repartitoare-termice-calorifere-08vt

Nicolle Ebner

Potrivit prefectului judeţului Hunedoara, Dorin Gligor, Guvernul interimar Boc va cere Parlamentului României, printr-o scrisoare, revenirea la plafonul de 615 lei pentru beneficiarii de subvenţii pentru încălzirea locuinţelor pe timp de iarnă.

Românii, sacrificaţi fără scrupule, pentru interesul PDL
Prefectul a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Guvernul Boc va cere Parlamentului să dezbată în procedură de urgenţă, ordonanţa prin care acelaşi Guvern Boc a redus plafonul de acordare a ajutoarelor pentru încălzire, de la 615 lei, la 425 lei. Motivul revenirii la vechiul plafon de venituri, de 615 lei, este găsirea resurselor financiare de aproximativ 60 de milioane de lei, care reprezintă acoperirea compensaţiilor pentru factura la energia termică pentru lunile noiembrie şi decembrie.
Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, cel care, în urmă cu câteva zile, ameninţase că va acţiona în instanţă ordonanţa emisă de Guvernul Boc, declară că manevra PDL este una pur electorală. „Actualul guvern condus de Traian Băsescu demonstrează că nu are frică de Dumnezeu şi nici respect pentru cetăţenii acestei ţări, pe care-i sacrifică doar ca să-şi atingă scopul şi să-şi satisfacă interesele. Prima ordonanţă a fost emisă premeditat, pentru ca acum, să revină asupra ei, astfel încât românii, în loc să-i înjure şi să voteze împotriva PDL, să mulţumească guvernului pentru aşa-zisul interes faţă de nevoile cetăţenilor. Este pur şi simplu pomană electorală şi, dacă aş fi parlamentar, eu nu aş vota amendamentul cerut de guvern. I-aş lăsa pe guvernanţi să suporte consecinţele deciziilor lor, garantând oamenilor că din ianuarie 2010, odată cu schimbarea preşedintelui şi a Guvernului, vor primi înapoi diferenţa de subvenţie”, a declarat primarul Mircia Muntean, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Conform primului act normativ emis de Guvernul Boc 2, valoarea facturilor la energia termică urma să fie compensată de stat în proporţie de 90 la sută, dacă venitul net lunar pe membru de familie era mai mic de 155 de lei, şi în proporţie de 40 la sută, în cazul unui venit pe membru de familie între 355 şi 425 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.