Guvernarea de dreapta, un pericol pentru sănătatea, religia şi educaţia din România

Amatorii de la cârma ţării, sub pretextul pan­demiei, bifează eşec după eşec în acti­vi­tatea fiecărui minister şi firul fragil care leagă coaliţia de guvernare se poate rupe în orice moment.
Toate tensiunile din coaliţia de guvernare se reflectă direct în sfera sănătăţii, eco­no­miei naţionale, educaţiei copiilor şi în traiul de zi cu zi al românilor. Dacă înainte de ale­ge­rile parlamentare, actuala coaliţie, prin dezin­formare şi manipulare, lupta pentru a obţine ciolanul acum lupta s-a mutat în interiorul coaliţiei pentru a obţine o parte cât mai mare din acesta. Totul în timp ce bolnavii cronici stau la cozi prin spitale, din farmacii şi spitale lipsesc medicamente vitale, trans­planturile pulmonar şi osos sunt sistate, spi­talele iau foc, şomajul creşte, preţurile la bu­nurile de consum au explodat şi ziua de mâine, pentru mulţi, a devenit o povară tot mai greu de îndurat.
De mai bine de un an, vedem doar cifre ameţitoare din amenzi şi cum totul se pră­buşeşte. Cu toate acestea soluţiile PNL, la toate crizele, sunt ascunderea adevărului şi cezura.
Au compromis lupta cu pandemia prin mă­suri haotice, vaccinarea prin bâlbâieli, eco­nomia prin certuri pe ciolan, au minţit în pri­vinţa numărului de decese şi acum vor ”eli­mi­narea” acelor voci care îndrăznesc să pună întrebări, le cer argumente referitoare la fap­te sau pun la îndoială măsurile aberante şi ca­pacitatea de scoate România din criză.
Din partea actualei puteri vedem doar dez­in­teres, lipsa unei direcţii clare, lipsa planu­rilor concrete, măsuri fără rezultate, dezastru în Educaţie şi Sănătate, lipsa de comunicare şi colaborare în coaliţie şi, mai mult de atât, vedem chiar şi abuzuri prin ignorarea par­lamentarilor din partidele aflate în opoziţie.
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu a fost prezentat în Parlamentul Ro­mâniei. Dar, nu a fost discutat nici în ca­drul coaliţiei, fapt care a generat respingerea PNRR de către Comisia Europeană şi este folosit ca motiv de noi tensiuni. Este vizibilă înverşunarea lui Cioloş de a jertfi un userist pentru a răzbuna alungarea pluseristului Vlad Voiculescu, care a fost făcută de Cîţu cu complicitatea lui Dan Barna. În locul soluţiilor şi a guvernării în interesul României asistăm doar la reglări de conturi. Orgoliile din inte­ri­o­rul coaliţiei de guvernare nu schimbă nimic în bine pentru români şi pentru România. Din criză în criză nu se poate guverna.
Partidul Social Democrat cere insistent li­de­rilor coaliţiei să îşi îndrepte atenţia spre ade­văratele priorităţi: redeschiderea spi­ta­lelor şi pentru bolnavii cronici, redeschiderea şcolilor pentru ca tinerii să meargă fizic la şcoală, rectificarea bugetului la Ministerul Să­nătăţii care acum este mai mic decât în pe­rioada când nu ne confruntam cu pan­de­mia, prelungirea programelor magazinelor, ridi­carea cât mai rapidă a restricţiilor după un calendar clar, testarea şi vaccinarea oa­me­nilor pentru diminuarea cazurilor de in­fectare Covid-19 şi, mai ales, să guverneze în interesul românilor.
Sănătatea, religia, educaţia şi familia sunt pilonii dezvoltării unei societăţi şi PSD va uza de toate mijloacele politice şi democratice pen­tru a readuce România pe direcţia cea bună.
România este o ţară democratică şi trebuie să rămână democratică.

Ilie Toma,
deputat PSD Hunedoara

One thought on “Guvernarea de dreapta, un pericol pentru sănătatea, religia şi educaţia din România

  • 27 aprilie 2021 la 6:58
    Permalink

    Ba spagarule, PSD e la fel ca PNL. Toti sunteti niste excroci.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare