Guvernanţii se ceartă, Opoziţia vrea anticipate

Demiterea ministrului Sănătăţii a declanşat bomba în Coaliţia de guvernare

 

Sorina Popa
După demiterea lui Vlad Voiculescu (foto) de la şefia Ministerului Sănătăţii, aseară, miniştrii USR PLUS au spus că iau în calcul să boicoteze şedinţele de Guvern până când se schimbă premierul.

Au anulat şedinţa de ieri
Alianţa USR PLUS a anunţat ieri, că nu mai are încredere în premier şi nu-l mai susţine pe Florin Cîţu în această funcţie. USR PLUS rămâne la gu­ver­nare cu condiţia schimbării premierului.Şedinţa de Guvern programată miercuri a fost anulată, o nouă şedinţă a Executivului fiind programată pen­tru astăzi.
Tot ieri, premierul Florin Cîţu a anunţat că a pre­luat mandatul de ministru interimar la Sănătate şi primele şedinţe le va avea cu directorii Direcţiilor de Sănătate Publică şi cu managerii spitalelor Covid din ţară. „Am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine (n.r.-astăzi) o să am două conferinţe online, cu toţi directorii de DSP şi cu toţi directorii spitalelor Co­vid. În continuare rămâne o prioritate pentru noi în această perioadă dificilă să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi, în acelaşi timp, să gestionăm această perioadă dificilă”, a spus Cîţu.

„Nu e capabil să fie mediator”
După scandalul din Coaliţia de guvernare, cu de­miterea lui Voiculescu, PSD şi-a ales planul prin care să atace Guvernul. Cum vor social-democraţii să îl dea jos pe Cîţu? Cel puţin declarativ, PSD a transmis că scenariul de a susţine un Guvern mi­no­ritar PNL sau USR-PLUS este exclus. Mai mult, social-democraţii susţin că actualul Parlament nu mai răspunde voinţei populare. Ei afirmă că sin­gura soluţie ar fi alegerile anticipate. PSD a lansat un atac şi la adresa preşedintele statului, despre care se afirmă că nu este în stare să îşi în­de­pli­nească rolul de mediator. Potrivit social-demo­cra­ţilor, singura soluţie în acest moment sunt ale­ge­rile anticipate mai ales în contextul în care şeful statului „nu e capabil să îşi facă treaba de me­diator”.„PSD nu va susţine din Parlament nici un gu­vern minoritar PNL. PSD nu va susţine nici un guvern condus de PNL sau de USR-PLUS. PSD ex­clude categoric orice scenariu de acest fel. Io­hannis şi cele trei partide care au pierdut alegerile anul trecut sunt responsabile de criza pe care au creat-o”, au spus social-democraţii.
Actuala criză politică este departe de a fi de­za­morsată. Viitorul actualei coaliţii guvernamentale este incert în momentul de faţă. În plină pan­demie, România este în pericol, orgoliile find mai mari decât interesul naţional.

Fiecare cu părerea lui
MESAGERUL HUNEDOREAN a aflat de la par­la­mentari ai judeţului ce cred ei că se va întâmpla cu actualul Executiv? Merge mai departe, sau pică guvernul?
Deputatul PNL de Hunedoara, Vetuţa Stănescu, susţine că “premierul României are dreptul dar şi obligaţia constituţională de a veghea la buna func­ţionare a Guvernului şi de a interveni atunci când este necesar pentru a asigura buna guvernare, pu­nerea în practică a programului de guvernare, ser­virea interesului public chiar şi prin schimbarea unui ministru. Pentru PNL nu există o altă soluţie de guvernare decât actuala coaliţie de guver­nare. Premierul Florin Cîţu are deplina susţinere a PNL în mandatul pe care îl exercită! Decizia premierului de a-l demite pe ministrul sănătăţii nu are nici un fel de conotaţie politică ostilă raportată la vreun partener din coaliţie, ci priveşte exclusiv calitatea actului de guvernare într-un context foarte com­plicat. Partidul Naţional Liberal îl susţine în acest demers, pe Florin Cîţu şi consideră că este mai importantă pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru”.
Deputatul USR-PLUS Pollyanna Hangan a de­clarat că nu e normal ca un ministru să fie demis fără o consultare în cadrul Coaliţiei. “Nu este nor­mal ce s-a întâmplat şi vrem ca premierul Cîţu să plece din funcţie”, a spus Hangan.
Deputatul PSD de Hunedoara, Ilie Toma, a afir­mat: “Criza politică generată de actuala Coaliţie de Guvernare aruncă România în haos!Vinovaţi sunt Klaus Iohannis şi cele trei partide care au pierdut alegerile parlamentare, partide care s-au coalizat pentru a guverna România.Nu s-a ţinut cont de faptul că PSD a câştigat alegerile, nu s-a ţinut cont de faptul că PSD a venit cu soluţii concrete pentru România, cu un Program de Guvernare menit să salveze economia ţării pe perioada pandemiei, cu seturi de măsuri clare pentru fiecare ramură de acti­vitate şi cu o propunere de premier în per­soa­na doctorului Alexandru Rafila, care era cel mai potrivit pentru actualul context în care se află Ro­mânia. Singurii obligaţi în acest moment să rezolve criza politică generată sunt cei care trag de ciolanul puterii.Dat fiind faptul că s-a dovedit cât de nocive sunt PNL, USR şi Plus soluţia cea mai bună este aceea de a se asculta vocea oamenilor, să ne întoarcem la popor prin alegeri anticipate”.

One thought on “Guvernanţii se ceartă, Opoziţia vrea anticipate

  • 15 aprilie 2021 la 9:08
    Permalink

    PSD să tacă din gură și să-și vadă de opera de autodesființare. Au votat până acum tot ce a vrut Iohanis. Degeaba vorbesc de anticipate că s-ar putea să obțină mai puține voturi decât în decembrie. Sunt la fel de vinovați ca și cei de la conducere pentru tot ce ni se întâmplă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Umblă vorba printr-un târg cu mulţi ortaci cum că şeful unui partid şi-ar fi schimbat amanta cu una mai tânără

Bulina albă

Claudiu Frumoca, antreprenor din Petroşani şi un fost reputat fotbalist al echipei Jiul Petroşani Pentru că vrea să redea Văii

Bulina neagră

Daniel Ionaşcu, adolescent din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată la Deva, într-un nou dosar de furt

Închide