FOTBAL. Se limpezesc apele în Campionatul Ligii a III-a

Încet, încet campionatul Ligii a III-a se apropie de sfârșit și se limpezesc apele în clasamentele din cele 10 serii. A venit și comunicatul  de la FR Fotbal care, practic, precizează că  echipele clasate pe locurile 9 și 10 în fiecare serie vor putea să rămână în ligă. Ele vor participa, dacă va fi nevoie, la un fel de baraj de menținere/promovare, dacă vor fi suficiente  echipe  campioane din județe care să se înscrie la baraje, până la data de 8 mai.

 

Ne pot ajuta

Dintre cele trei echipe din județul nostru care activează acum în campionatul ligii a treia doar  formația  CSM Deva privește liniștită finalul de sezon.Echipa antrenată de Ștefan Nanu stă pe locul cinci în clasamentul din seria a VII-a, are 22 de puncte și golaveraj pozitiv, 22-18 iar în această etapă joacă în deplasare la Flacăra Horezu (locul 7 cu 16 puncte). Partida programată mâine este importantă pentru gazde, deoarece o victorie înregistrată de jucătorii din Horezu ar îndepărta echipa gazdă de ultimele locuri din clasament.

Un joc greu au și cei de la CSM Jiul Petroșani (locul VIII cu 15 puncte) care primesc în această etapă replica liderului Viitorul Șelimbăr (43 de puncte, golaveraj 38-6). Un rezultat bun, chiar cu un egal, echipa din Valea Jiului își asigură un liniștit final de sezon și, practic, menținerea în liga a treia, deoarece nu mai poate fi ajunsă de formația din Sibiu.

În seria a IX-a, formația CS Hunedoara  trece printr-o perioadă foarte dificilă, tocmai în anul în care se pregătesc ceremonii de aniversare a centenarului fotbalistic hunedorean. Aflată în suferință de puncte, fără victorii în ultimele două partide disputate, echipa hunedoreană (locul VIII cu 16 puncte) va juca mâine în deplasare la  CSO Cugir, formație aflată pe locul secund și care urmărește promovarea directă.Trebuie urmărite în această etapă și alte două partide care pot ajuta formația din Hunedoara, în funcție de rezultatele înregistrate pe teren. Astfel, liderul care joacă acasă are nevoie de o victorie în fața formației din Ocna Mureș, principala echipă de cate rebuie să se ferească  formația noastră și apoi partida de la Alba Iulia, acolo unde gazdele joacă cu Industria Galda, cu precizarea că peste o săptămână Unirea din Alba Iulia vine la Hunedoara, în penultima etapă din campionat.

 

Iată programul  complet al acestei etape:

 

Seria a VII-a

 

Vineri 16 aprilie

CS Gaz Metan Mediaş II – ACS Minerul Costeşti

CS Măgura Cisnădie – CS Viitorul Dăeşti

AFC Hermannstadt II  –  CS Gilortul Târgu Cărbuneşti

 

Sâmbătă 17 aprilie

ACS Flacăra Horezu – CSM Deva

CSM Jiul Petroşani  –  ACS Viitorul Şelimbăr

 

Seria a IX-a

Vineri 16 aprilie

FC Unirea Dej –  CS Ocna Mureş

CS Unirea Ungheni  – CSM Avântul Reghin

AFC Unirea 1924  –  ACS Industria Galda

 

Sâmbătă 17 aprilie

CS Sănătatea  Cluj-Napoca –  ACS Sticla Arieşul Turda

CSO Cugir  –   CS Hunedoara.

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare