Gurasada: încep investiţiile din bani guvernamentali

21 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Magdalena Şerban

Implementarea celor două proiecte câştigate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) va lua startul în următoarea perioadă în comuna Gurasada. Fondurile au fost obţinute pe axă guvernamentală.

„Partea de infrastructură ce include modernizare de drumuri comunale şi străzi vicinale, care pe anumite porţiuni nu sunt asfaltate, reprezintă o primă investiţie. Valoarea ei se ridică la suma de 5.861.998,31 lei. Am prevăzut ziduri de sprijin acolo unde e nevoie şi rigole de scurgere, astfel încât să fluidizăm apa atunci când plouă abundent, prevenind inundaţiile. Unele drumuri sunt din pământ, altele sunt pietruite, iar altele au fost asfaltate cu vreo 12-13 ani în urmă şi s-au stricat. După ce vom obţine toate avizele obligatorii, vom trece la organizarea licitaţiei. Un al doilea obiectiv a cărui implementare va începe chiar zilele viitoare, finalizându-se licitaţia, este cel de modernizare a şcolii primare şi a grădiniţei din localitatea Cîmpuri Surduc, respectiv a şcolii gimnaziale şi a grădiniţei din Gurasada (557.154,43 lei). Ca lucrări ce se vor executa în cazul primei unităţi aş aminti amenajare de grupuri sociale, igienizare şi reparaţii interioare, iar la cea de-a doua trebuie făcută igienizare şi împrejmuirea curţii. Ne conformăm normativelor Direcţiei de Sănătate Publică, mai ales că au fost avizate cu notă de conformitate pentru a putea funcţiona şi a nu fi probleme cu locaţiile”, a arătat primarul din Gurasada, Silviu Nan (foto). Acesta crede că lucrurile s-au mişcat repede prin PNDL II, neîntâmpinând piedici nici în ce priveşte semnarea contractelor de finanţare, dar nici a termenelor de stabilire şi comunicare a eligibilităţii proiectelor depuse.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat, ieri, sentinţa în dosarul DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea (foto) a...

Interviu cu Florin Oancea, primarul municipiului Deva. “În şase luni, am reuşit să duc la bun sfârşit ceea ce mi-am propus”

La şase luni de la preluarea mandatului de primar al municipiului Deva, Florin Oancea (foto) se poate lăuda cu multe...

Bulina neagră, 22.06.2018

Iosua Bogdan Bucur, tânăr din Sântămăria-Orlea Pentru că, deşi era sub măsura arestului la domiciliu, a fost prins în trafic,...

Închide