Gurasada: deşeurile menajere, în sarcina noului operator de salubritate

22 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Serviciul de salubritate din comuna Gurasada a fost preluat de noul operator desemnat de ADI Deşeuri. Contractarea beneficiarilor nu s-a realizat încă în totalitate, însă urmează perfectarea detaliilor şi lărgirea ariei de acoperire la nivel local. Deşeurile menajere sunt ridicate săptămânal.

„În patru sate s-a reuşit semnarea contractelor cu societatea de salubritate, urmând ca lucrurile să evolueze şi în celelalte localităţi aparţinătoare. Am înţeles că s-au cuprins până acum circa 700 de locuitori din totalul de 1.200. Deocamdată se merge doar pe pubele individuale, însă vor fi amenajate şi date în uz patru rampe de gunoi, fiind prevăzute în caietul de sarcini. Avem şi sate greu accesibile, cele poziţionate sus, pentru care căutăm soluţii. Ne dorim să existe o acoperire cât mai mare, chiar dacă vom fi nevoiţi să optăm pentru grupuri de locuinţe. Noi am avut şi în anii trecuţi serviciu de salubritate activ, prestat de o altă firmă de profil, doar că taxa se plătea la primărie. Acum, populaţia o face pe cont propriu, deci nu mai suntem intermediar”, a declarat primarul din Gurasada, Silviu Nan (foto).
În ce priveşte vizitatorii comunei, mai ales cei care în sezonul estival aleg să-şi petreacă timpul liber în natură, la un grătar, primarul spune că nu creează probleme, nelăsând în urma lor dezastru. Acţiuni de ecologizare s-au făcut în parcul central, dar şi în locurile care impuneau acest lucru.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mici bucurii la UAMS Baia de Criş

Persoanele născute în luna aprilie şi aflate în grija Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş au fost sărbătorite cu...

Iepuraş darnic la Băiţa

Cu prilejul sărbătorilor pascale, copilaşii din comuna Băiţa au primit din partea administraţiei publice pacheţele cu dulciuri. La rândul lor,...

Primăria Brad – comunicat de presă

Închide