Gura lumii

13 octombrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Pentru a rămâne călare pe caşcaval, şeful unei direcţii care se ocupă cu controlul caşcavalului, mai mult sau mai puţin, dar sigur cu cel al animalelor care-l produc, spun cârcotaşii avizaţi, că este dispus să devină un traseist politic. Purtător al drapelului roşiatic, respectivul şef vrea să se mai decoloreze puţin, aşa spre portocaliu. Adoptând această culoare, este sigur că-şi va salva scaunul care-i ţâţâie sub fund, deşi nu l-a luat în primire decât de vreo câteva luni. Gurile rele spun că zarurile au fost aruncate şi decizia luată, însă, se mai aşteaptă momentul oportun, pentru a se face anunţul. Dacă ziua este bine aleasă, ar putea avea niscaiva efect pozitiv pentru mult iubitul conducător. Mai precis, şeful roşiatic trecut în barca adversă îşi va trage şi electoratul cu el. Nu puţin de altfel, dacă ne gândim că electoratul respectiv, într-o vreme, l-a făcut unul dintre cei mai puternici oameni din judeţ.

 Printr-un târg cu multe lămpaşe umblă zvonul că nişte activişti de partid au trecut la manipularea maselor, răzvrătindu-le împotriva celor care conduc. Gurile rele vorbesc că persoanele care manipulează după modelul securist, cu care unul dintre manipulatori ar fi avut legături strânse, nici măcar nu urmăresc interesul partidului, ci pe al lor personal. Bârfitorii spun că respectivii, trei la număr, i-ar îmbrobodi pe oameni să se împotrivească şefului lor cu gradul cel mai mare, pentru a fi debarcat. În locul lui, cei trei ar urma să-şi numească omul preferat. Un om preferat care să joace după cum cântă ei şi să verse bani frumoşi în conturile lor. Aşa că, gurile rele susţin că şeful actual ar trebui să mai întoarcă din când în când, capul, să vadă cine este în spatele lui, că mulţi doresc să-i ia fotoliul pe care stă nu de foarte mult timp. Iar manipularea funcţionează atunci când eşti singur şi nu dai dovadă de mai multă fermitate pe postul pe care te afli.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Ziua pentru reducerea dezastrelor naturale

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara sărbătoreşte  mâine „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”. Cu această ocazie,...

Nu au nevoie de făină

Circa 3.600 de persoane cu probleme sociale din Petroşani au dreptul de a beneficia de ajutorul umanitar constând în făină...

Şcoli încălzite cu energie solară

Consiliul local Deva a aprobat proiectul „Noi capacităţi de producere a energiei termice, prin valorificarea resurselor de energii regenerabile”.

Închide