Gura lumii, 5.12.2019

4 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Trag tare, să nu cumva să se dea vreo ordonanţă prin care să se interzică angajările. Este vorba de o urbe din vestul regiunii cu lămpaşe unde au fost scoase la concurs mai multe posturi de şef. Gurile rele spun că n-ar fi nimic rău că se fac angajări dacă bugetul permite şi este şi nevoie de personal, însă în cazul de faţă lucrurile stau altfel. Cârcotaşii spun că posturile sunt scoase la concurs, iar câştigătorii sunt deja stabiliţi. Aceştia sunt apropiaţi ai şefului urbei, membri de partid care s-au evidenţiat în campanie şi care aveau promise locuri călduţe pe banii contribuabililor. Cum puterea s-a răsturnat, şeful urbei şi pretendenţii au grăbit procesul de încadrare chiar dacă bate la ochi. Le este o mare frică de o hârtie venită de la centru prin care mai toate posturile libere din sectorul de stat vor fi blocate.

A ajuns la sapă de lemn. Cel puţin aşa spun cârcotaşii despre un afacerist din regiunea cu lămpaşe care trăieşte din vânzarea la balot a gunoaielor aruncate de cei din vest. Omul, spun cârcotaşii, expert în inginerii financiare de pe urma cărora avea doar el de câştigat iar statul de pierdut, până acum a scăpat de braţul legii. Între timp se pare că legea l-ar fi găsit şi pe el, iar acum se aud cătuşele. Bârfitorii spun că a fost vizitat de curând de un organism de control şi amendat cu o mică avere, iar zilele trecute, un alt organism a procedat la fel. Tot cârcotaşii spun că de la vestul ţării s-a comandat şi un audit făcut de experţi în inginerii financiare iar de la o structură de combatere a acestui tip de infracţiuni s-a dat verde pentru a fi săltat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunţ Finanţe 2

Anunţ Finanţe 1

Revelion cu focuri de artificii şi Crăciun cu colinde la Pui

Deşi a trecut printr-un an în care alocările bugetare i-au pus multe frâne, administraţia publică din Pui se poate lăuda...

Închide