Gura lumii

După cum se ştie, în perioada dinainte de sărbători, toată lumea îşi doreşte să aibă cât mai mulţi bani în buzunar, pentru a avea ce să pună pe masa de Crăciun şi de Anul Nou. Probabil că asta au în cap şi angajaţii unei instituţii care se ocupă de revizia tehnică a autoturismelor, pentru că ţin morţiş ca fiecare zi de lucru să fie bănoasă. Spun gurile rele că, zilele trecute, un hunedorean ar fi simţit pe pielea lui ce înseamnă să fie nevoit să scoată bani din buzunar, pentru a nu fi hărţuit de aceşti indivizi, mascaţi în angajaţi model. Se zvoneşte că omul, care tocmai îşi adusese o maşinuţă frumoasă din străinătate, a trebuit să le dea celor care îi verificau autoturismul suma de 100 lei, pentru a putea pleca de pe rampă. Asta, deşi, în urma reviziei, maşina funcţiona perfect. Fără exagerare, clientul povesteşte că băieţii care îi controlau autoturismul s-au chinuit mai bine de două ore să caute un defect şi, pentru că nu-l găseau, i-au cerut bărbatului să le dea ceva bani, pentru că, altfel îl mai ţin în rampă până când îi descoperă o problemă. De voie de nevoie, pentru a nu mai sta acolo, omul a scos banul şi dus a fost.

Spun gurile rele că, zilele trecute, o întâmplare cum rar se poate vedea, s-ar fi petrecut la una din casieriile din municipiul Deva ale companiei care ne furnizează energia electrică. Vorbesc martori oculari că o femeie în vârstă, ajunsă la ghişeu să-şi plătească factura la electricitate, i-a dat casierei o bancnotă de 50 lei, lucru văzut de toţi oamenii care aşteptau la rând. După ce a primit chitanţa de la casieriţă, femeia i-a cerut şi restul de bani de cei 50 de lei, adică 24 de lei, deoarece aceasta nu dădea semne că ar avea intenţia să-i mai înapoieze. Ei bine, aici intervine nesimţirea şi tupeul! În loc să verifice dacă femeia are dreptate, funcţionara de la ghişeu a început să o facă în toate felurile, spunându-i că este o „bătrână senilă”, pentru că i-ar fi dat sumă fixă, nu 50 lei. Noroc cu ceilalţi oameni care aşteptau la rând, care au sărit imediat în apărarea bunicuţei, pentru că, doar aşa, aceasta şi-a primit restul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Emil Părău, investitor în turism

Bulina neagră

Gheorghe Panduru, acuzat de tentativă de omor

Cruşoveanu „supravieţuieşte” Gaz-ului

Fotbalistul hunedorean Cosmin Cruşoveanu a scăpat de „reducerile de iarnă” pe care le-a declanşat tehnicianul Jerry Gane în lotul echipei

Închide