Gura lumii

26 aprilie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Un primar foarte darnic cu supuşii săi, mai ales că, de regulă, nu dă de la el, ci din banii contribuabililor, spun cârcotaşii, că pregăteşte câteva mii de pachete pentru muritorii de rând, astfel, marcând un important eveniment din viaţa sa. De această dată însă, darurile nu vor fi suportate din banii publici, spun bârfitorii, ci din contribuţiile unor afacerişti. Aceştia vor pune mână de la mână, pentru a face plocoane, astfel încât „patronul” lor, care le asigură contracte pe bani publici, să fie mulţumit. Pachetele cu alimente, care vor fi distribuite pentru a marca evenimentul de care spuneau cârcotaşii, au dublu rol. În primul rând, edilul le dă pentru ca poporul să-i împărtăşească bucuria pe care el o trăieşte, cum este obiceiul, iar în al doilea rând, să-i mai reabiliteze imaginea, care a avut mult de suferit în ultimul an.

Un mare şef cu epoleţi, care poate trage pe dreapta şoferii dintr-o zonă cu multe lămpaşe din judeţ, face legea în sectorul lui de activitate. Astfel, spun gurile rele, „chipiului” i s-a pus pata pe transportatorii de persoane, pe cei care fac treaba cu maşinile. Pe toţi îi opreşte şi le găseşte nod în papură, mai puţin pe câţiva dintre ei. Spun cârcotaşii că aceştia au liberă trecere de fiecare dată când se face un control, după ce li se transmite indicativul „polei”. Zvonerii susţin că şeful cu epoleţi le dă aceste directive şoferilor respectivi, pentru că maşinile sunt chiar ale lui. Ar fi curată prostie să-şi bage singur beţe în roate şi ar bate şi la ochi dacă maşinile ar trece prin faţa lui şi el nu le-ar opri, mai ales că nu respectă pe deplin reglementările legale. Ar mai fi o problemă, mai ales că legea zice că e oareşce incompatibilitate, dar legea e făcută pentru a fi încălcată. Mai ales de către cei cu epoleţi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani

Bulina neagră

Zoltan Lacataş, preşedintele LSMVJ

„Împreună pentru un viitor verde“

Teatru interactiv de păpuşi, poezii şi pliante cu desene şi mesaje ecologice. Aşa au marcat, la nivel local, preşcolarii Grădiniţei...

Închide